back

Stiri

09.07.2012

Bacau - Voluntarii Crucii Rosii din Bacau au acordat sprijin turistilor accidentati din Belarus

Vineri, 6 iulie a.c, Filiala de Cruce Rosie Bacau a distribuit pasagerilor, din autocarul implicat in accidentul rutier ce a avut loc pe raza comunei Saucești, 40 de pachete cu alimente (conserve, pâine, biscuiți, ciocolata), ceai și 49 sticle de apa plata.
De asemenea, reprezentanții Crucii Roșii au pus la dispoziția pasagerilor un numar de telefon unde cei  46 de turiștii din Belarusia au putut fi contactați de catre rudele lor din țara. Un voluntar al Crucii Rosii Bacau,cunoscator al limbii ruse, a contactat ambasada Belarus la Bucuresti in vederea comunicarii aspectelor privind starea de sanatate a pasagerilor si a stadiului activitatilor desfasurate pentru continuarea deplasarii de catre acestia.Demersurile au continuat si au fost transmise informatiile la Crucea Rosie  Belarus si la Crucea Rosie Bulgaria in vederea aistarii in continuare a tuturor pasagerilor afectati.

Vineri, la ora 10.05, autocarul avariat in evenimentul rutier a fost urcat pe un trailer și transportat la Vama Bacau. Imediat, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanta Bacau si un echipaj din cadrul filialei de Cruce Rosie Bacau au preluat si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau un numar de patru minori care acuzau dureri abdominale si dureri in zona capului. Alti 20 de copii au fost consultati de catre medicul de garda de la Crucea Rosie Bacau. In urma evaluarii starii de sanatate s-a constatat ca acestia prezentau contuzii minore si nu necesita internarea. La ora 11.15 autocarul venit din Bulgaria pentru a prelua pasagerii implicati in accident a ajuns la Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau si in jurul orei 14.20, pasagerii imbarcati in autocarul venit din Bulgaria si-au reluat deplasarea catre destinatie.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD