back

Comunicate

11.09.2012

Investeste in scoala - o campanie de colectare de rechizite pentru copiii nevoiasi

Crucea Rosie Romana si real,- Hypermarket au lansat, in parteneriat, "Investeste in scoala!" - o campanie de colectare si donare de rechizite si carti catre copiii nevoiasi din intreaga tara, pentru a le facilita accesul la scoala. Initiativa apartine real,- Hypermarket, care desfasoara, inca din 2010, si alte actiuni similare, sub denumirea "Academia de rechizite".
In perioada 10 septembrie - 1 octombrie 2012, perioada inceputului de an scolar, toti cei care doresc sa ajute copiii nevoiasi sa mearga la scoala au la dispozitie cate un carucior de cumparaturi, marcat cu numele campaniei "Investeste in scoala", si amplasat dupa casele de marcat, in toate cele 24 de hipermarket-uri real,- din Bucuresti si din tara. Se pot dona astfel carti, rechizite si orice alte echipamente pentru scoala. La finalul campaniei, Crucea Rosie va colecta toate rechizitele, cartile si donatiile pentru scoala si le va distribui familiilor cu copii, care au venituri modeste.

Campania "Investeste in scoala!" se inscrie in seria actiunilor "Academia de rechizite" - un proiect mai amplu, ajuns la a treia editie, prin care real,- Hypermarket doneaza aparatura tehnica (laptopuri si retroproiectoare) scolilor alese de cumparatori. Detalii pe www.academiaderechizite.ro si pe pagina de Facebook, “Academia de rechizite”.

Din pacate, in Romania, lipsurile materiale reprezinta cel mai invocat motiv al abandonului scolar. Imposibilitatea de a plati rechizitele copiilor, hainele si incaltamintea, lipsa hranei sunt factori care ii determina pe parinti sa renunte la scolarizarea copiilor lor. Toate proiectele Crucii Rosii vizeaza acordarea de sprijin pentru cei aflati in dificultate, iar educatia copiilor nostri reprezinta o prioritate pentru binele si viitorul nostru ca natiune. Ne bucuram ca in demersul nostru nu am fost niciodata singuri. real,- Hypermarket este un partener constant al proiectelor noastre sociale, care ofera, prin implicarea sa, un exemplu de responsabilitate sociala”, a declarat dna Mihaela Geoana, Presedinte, Crucea Rosie Romana.

"real,- Hypermarket sustine proiectele educationale, atat prin "Ajuta-ti scoala!", cat si prin proiectul pe care tocmai l-am lansat, "Investeste in scoala!", pentru ca scoala este cea care pune bazele unei societati performante. Cu totii trebuie sa ne unim fortele si sa constientizam importanta unei noi generatii bine pregatite. Multumim Crucea Rosie Romana pentru ca ni s-a alaturat in acest demers si speram sa fie ajutati cat mai multi copii prin aceasta campanie", a declarat Michel Lamoot, Director General real,- Hypermarket.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD