back

Comunicate

26.10.2012

Iuliana Tudor si voluntarii Crucii Rosii Sector 4 acorda primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Romana

În perioada 24 – 30 octombrie Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 Bucuresti acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toata tara veniti la Patriarhia Romana sa cinsteasca Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucurestilor. La baza Dealului Mitropoliei din Piata Unirii sunt amplasate 3 corturi de Cruce Rosie deservite de 60 de voluntari ai Crucii Rosii Romane pentru toti cei care se vor confrunta cu probleme de sanatate. Asistenta premedicala va fi asigurata în mod gratuit 24 de ore din 24, pe toata durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Rosii vor lucra în 3 schimburi, si vor patrula pe tot perimetrul desfasurarii evenimentului pentru a depista eventualele cazuri ce necesita primul ajutor. De asemenea vor fi distribuite peste 7.000 de litri de ceai si apa.

Printre voluntarii Crucii Rosii ce vor asigura primul ajutor la Patriarhia Romana, se numara anul acesta si Ambasadorul Crucii Rosii Romane, Iuliana Tudor, care va fi prezenta vineri 26 octombrie, intre orele 17.00 – 19.00. Alaturi de voluntarii de serviciu, Iuliana Tudor va oferi primul ajutor premedical celor care vor necesita, primul ajutor psihologic si va distribui ceai cald pelerinilor.

Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 sfatuieste zecile de mii de credinciosi care vor urca in aceasta saptamana Dealul Mitropoliei sa se poarte civilizat, sa evite situatii ce pot deveni periculoase pentru sanatatea lor, sa se alimenteze si sa se hidrateze suficient, iar daca urmeaza un tratament, sa aiba la îndemana medicamentele prescrise. De asemenea, din cauza temperaturilor scazute care sunt anuntate pentru aceasta perioada, mai ales pe timpul noptii, pelerinii sunt rugati sa se îmbrace corespunzator.

Acesta este al 9-lea an consecutiv în care Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 4, contribuie la buna desfasurare a celui mai important eveniment religios din Bucuresti, alaturi de alte autoritati locale si centrale.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD