back

Comunicate

19.05.2008

Crucea Rosie Romana lanseaza campania "Apel pentru China"

Crucea Rosie Romana lanseaza luni, 19 mai a.c., un apel umanitar de urgenta, In beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, in prezenta Excelentei Sale, Domnul Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze In Romania.

Primele personalitati care s-au alaturat campaniei sunt: Mihaela Radulescu, voluntar al Crucii Rosii Romane, Ilie Nastase, Camelia Sucu, Ion Tiriac si Fundatia Marius Ivan.

In data de 12 mai a.c., cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in sud-vestul Chinei: peste 16.000 de persoane decedate, mai mult de 26.000 de persoane ranite, 30.000 de persoane ingropate sub cladirile daramate si peste 10.000 de persoane sunt date disparute.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta. Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni este de 12.431.215 euro.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza "Apelul pentru China".

"Am initiat campania Apel pt China pentru a veni in sprijinul Crucii Rosii Chineze pentru asistarea victimelor acestui dezastru natural. In acelasi timp, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca si Romania este expusa la risc seismic iar populatia trebuie pregatita pentru a reactiona cat mai eficient In astfel de situatii.

In paralel cu apelul de colectare de fonduri, Crucea Rosie Romana desfasoara, in parteneriat cu Petrom, campania nationala de pregatire a populatiei pentru dezastre. In eventualitatea producerii unui dezastru natural, trebuie sa fim pregatiti sa actionam corect in vederea reducerii numarului de victime. Populatia Romaniei trebuie sa-si insuseasca cultura reactiei la dezastre.

Incepand de azi 19 mai, in principalele orase ale tarii vor fi amplasate corturi de Cruce Rosie, unde se vor distribui materiale informative privind modalitatile prin care se pot face donatii si brosuri privind pregatirea populatiei In caz de dezastru" - Mihaela Geoana, Presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Crucea Rosie Romana a deschis la BRD, Sucursala Piata Romana, doua conturi speciale, in care pot fi depuse contributii:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

De asemenea, a fost deschisa o linie telefonica in reteaua Romtelecom,0 900 900 002, unde se pot face donatii de 2 euro/apel. In retelele de telefonie mobila Vodafone, Orange si Cosmote va fi alocat un numar comun de SMS, la care se pot face donatii de 2 euro/sms.

"Cand am vazut dezastrul produs de inundatiile din 2006 am avut reactia imediata de a organiza campania "vedete pentru sinistrati". Ati venit alaturi de mine si ati participat personal la o actiune fara precedent. Atunci am inteles impreuna ce mult conteaza sa vrem, sa putem si sa reactionam imediat. Va chem din nou in ajutorul celor ramasi fara adapost, fara trecut, fara amintiri, fara familii – victimele cutremurului din China. Omenia nu are granite, iar din darul nostru poate ca nu se face rai acolo, dar sigur se face iadul suportabil, macar pentru copii chinezi. Crucea Rosie Romana si eu va chemam sa devenim o echipa de salvare. Rog jurnalistii romani sa faca echipa cu noi - ajutati-ne sa comunicam coerent si eficient care sunt prioritatile. Stiu cat de multe vedete sunt oameni minunati, asa ca le cer din nou sprijinul. Stiu cat de multe companii de succes si-au dovedit responsabilitatea sociala si grija pentru comunitate, de aceea le cer participarea pretioasa. Stiu cati oameni necunoscuti au suflete frumoase - Ii astept, alaturi de Crucea Rosie"- Mihaela Radulescu, voluntar Crucea Rosie Romana.

Fondurile colectate prin campania "Apel pentru China" vor fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru acoperirea necesitatilor imediate ale persoanelor afectate, conform normelor internationale de transparenta financiara. Se vor elabora raportari financiare regulate, pe care Crucea Rosie Romana le va prezenta public.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine efortul umanitar international, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa raspunda apelului nostru.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD