back

Comunicate

04.12.2012

A cincea editie a concursului national de drept umanitar si dreptul refugiatilor

In perioada 8 – 10 decembrie 2012 va avea loc a cincea editie a concursului inter-universitar de drept umanitar si dreptul refugiatilor, „Nicolae Titulescu”. Pornit ca initiativa a Centrului de Studii de Drept Umanitar al Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, concursul este organizat pentru a cincea oara in parteneriat cu inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) Reprezentanta in Romania, Crucea Rosie Romana, Comisia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane.

Cele 7 echipe din 6 universitati inscrise anul acesta, fiecare formata din 3 studenti si un cadru didactic coordonator, vor participa la probe tematice pe parcursul a 3 zile.in acest an, ca element de noutate, semnalam desfasurarea probelor intr-un scenariu care va implica si cadrele didactice coordonatoare ale echipelor alaturi de membrii juriului si concurenti,  si care va aborda situatii inedite ce fac aplicabile Dreptul Umanitar si Dreptul Refugiatilor.  In finala ce va avea loc pe data de 10 decembrie la Universitatea Nationala de Aparare din Bucuresti, cele mai bine pregatite echipe isi vor disputa premiul cel mare „Bene Merenti”. Se vor mai acorda premiul „Nicolae Titulescu” pentru cel pentru cel mai bun orator si premiul „Vox Populi” pentru echipa care demonstreaza cea mai mare coeziune intre membrii precum si capacitatea de a socializa cu ceilalti concurenti. De asemenea anul acesta se va acorda la si la sectiunea nou creata anul trecut din cadrul concursului – premiul Vespasian V. Pella pentru cel ami bun eseu pe o tema data.

Ca in anii precedenti, juriul competitiei este format din specialisti in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor de la Centrul de Drept International Umanitar al Armatei, UNHCR Romania, Crucea Rosie Romana precum si experti independenti in acest domeniu. Concursul beneficiaza si de sprijinul organizatoric si financiar al Societatii Civile de Avocati Cunescu, Balaciu, Asociatii.

Sase universitati au confirmat prezenta in cadrul concursului de drept umanitar si dreptul refugiatilor: Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, Academia Fortelor Terestre Sibiu, Universitatea Romano-Americana si Universitatea din Oradea si pentru a doua oara o echipa din Moldova de la Universitatea LIbera Moldova..

Uram succes concurentilor!
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD