back

Comunicate

05.12.2012

Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane este prezenta incepand de astazi si in Dambovita

Incepand de astazi, 5 decembrie, proiectul “Banca de Alimente” este prezent si in Targoviste prin magazinul METRO Punct, alaturi de celelalte centre de distrubutie ale retelei METRO. Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane, unul din cele mai ample proiecte sociale din tara, va fi implementat incepand cu data de 5 decembrie 2012 si in judetul Dambovita, prin sprijinul METRO Cash&Carry Romania.

Banca de Alimente a fost lansata la 26 septembrie 2009 ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri reduse. Proiectul presupune colectarea de alimente greu perisabile in magazinele partenere ale Bancii de Alimente, stocarea lor in depozitele Crucii Rosii si apoi distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile. In cei 3 ani de activitate, 81. 774 de familii nevoiase au fost ajutate cu aproximativ  554 de tone de alimente. Un pachet cu alimente cantareste 12 kg si contine: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume si alte produse alimentare greu perisabile. In toate etapele de desfasurare ale proiectului au voluntariat 11.392 de persoane, care au daruit 90.050 de ore din timpul lor.

METRO Cash&Carry Romania s-a implicat in implementarea proiectului Banca de Alimente inca de la inceput, prin toate magazinele sale din tara, precum si prin donarea unei masini Ford Tranzit Furgon care asigura transportul alimentelor.

Intr-o societate responsabila, orice persoana, cu un simplu gest, poate sa ofere ajutor celor dezavantajati din punct de vedere social sau financiar, care nu-si pot procura singuri hrana. Proiectul Banca de Alimente ofera ocazia de a se implica direct, alaturi de Crucea Rosie, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile. Invitam cetatenii si persoanele juridice din Dambovita, care au legitimatie METRO si sunt clientii acestui magazin, sa fie generosi! Impreuna hranim un vis: o lume fara foame!”, a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Implicarea METRO Cash&Carry Romania in proiectul Banca de Alimente Crucea Rosie Romana reprezinta un act firesc in activitatea companiei privind sustinerea comunitatii locale si prin astfel de actiuni umanitare. Inca de la debutul programului in Romania (Septembrie 2009), ne-am alaturat Crucii Rosii, acum prin toate cele 32 magazine ale retelei METRO Romania, din dorinta de a dezvolta impreuna aceasta initiativa deosebit de importanta. De altfel, avem increderea ca ai nostri clienti vor fi alaturi de noi si in aceasta actiune, si vom putea contribui impreuna la atingerea dezideratului propus.” a declarat Adina Timplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash&Carry Romania.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD