back

Comunicate

27.02.2013

Crucea Rosie lanseaza aplicatia de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil

Crucea Rosie anunta lansarea aplicatiei de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil Iphone destinata instruirii in acordarea primului ajutor. Pentru fiecare descarcare real,- Hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zone izolate
Crucea Rosie anunta lansarea aplicatiei de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil Iphone destinata instruirii in acordarea primului ajutor.

"Viata ne poarta deseori in contexte neprevazute, in care este foarte important sa actionam prompt. Intr-o situatie limita, ce implica riscuri majore, este vital sa știm sa acordam primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicatii extindem aria de diseminare a informatiilor, in acest domeniu de traditie al Crucii Rosii Romane, și oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de baza prin intermediul unui suport modern și accesibil", declara Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Pentru ca intelege importanta acordarii primului ajutor, Crucea Rosie aduce un sprijin fiecaruia dintre noi care, la un moment dat, se poate afla in rolul salvatorului. Uneori chiar si salvatorii au nevoie de ajutor, de aceea ghidul ofera toate informatiile necesare pentru ca gestul tau sa faca diferenta intre viata si moarte.

Aplicatia de prim ajutor are o interfata practica si un meniu care ofera posibilitatea navigarii usoare si rapide. Cele doua sectiuni disponibile „Invata" si „Urgente" ghideaza utilizatorii catre tipul de continut solicitat: informatie care ajuta in identificarea problemei, respectiv informatie ce explica modul de actiune odata ce problema a fost identificata.

Sectiunea „Invata" prezinta diverse situatii care necesita o interventie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicatia contribuie la intelegerea si recunoasterea problemei, iar instructiunile explica modul de actiune. De asemenea, este disponibila „sectiunea de studiu" despre cei patru pasi esentiali in acordarea primului ajutor, precum si optiunea de apelare la numarul de urgenta 112 insotita de indicatii despre informatiile esentiale care trebuie oferite im momentul solicitarii ajutorului medical specializat.

Sectiunea „Urgente" este poate cea mai importanta, aceasta cuprinzand cele mai frecvente posibilele cazuri de accidente si instructiuni pas cu pas menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. De asemenea, serviciul de urgenta 112 poate fi apelat direct din aceasta sectiune.

Aplicatia de prim ajutor este disponibila doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descarcare real,- hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii, pentru primele 1000 de descarcari. in plus, ghidul va permite inscrierea directa la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie in orasul dumneavoastra.

In Romania, numarul utilizatorilor de telefoane smart creste in fiecare zi. La fel si numarul aplicatiilor de tot felul, care fie ne relaxeaza, ne informeaza sau pur si simplu ne tin conectati. Aplicatia pe care o propune Crucea Rosie insa ne poate salva viata sau ne poate invata sa o salvam noi pe a cuiva. Un motiv destul de bun pentru a avea aceasta aplicatie la indemana in telefonul nostru. real,- Romania se alatura cu mult entuziasm in acest program, pentru ca este unul de viitor si pentru ca sustinem proiectele de prim ajutor in general„ spune Michel Lamoot, Director General real,- Hypermarket Romania.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD