back

Comunicate

11.03.2013

Crucea Rosie, Fundatia Internationala Carrefour, Carrefour Romania au sprijinit cu alimente 15.800 de familii nevoiase din 18 judete

Crucea Rosie Romana impreuna cu Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania au sprijinit cu alimente de baza 15.800 de familii nevoiase din 18 judete.

In perioada aprilie - octombrie 2012, 15.800 de familii sarace din judetele Alba, Bistrita Nasaud, Botosani, Caras Severin, Covasna, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Neamt, Olt, Salaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui si Valcea au primit pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet a continut: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, malai, fasole uscata, bulion, paste fainoase si biscuiti.

Actiunea a facut parte din proiectul „Banca de Alimente pentru inca 18 judete" si a avut ca obiectiv ajutorarea cu alimente de baza a familiilor si persoanelor nevoiase din judetele in care nu exista Banca de Alimente. Valoarea totala a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania au contribuit cu o finantare de 150.000 de euro si Crucea Rosie Romana cu 50.000 de euro.

Rezultatele proiectului:
- au fost distribuite 189.600 kg de alimente de baza familiilor nevoiase;
- 15.800 de familii (peste 47.358 de persoane) au beneficiat de pachete cu alimente;
- alimentele au fost distribuite in 18 judete - 262 localitati din mediul rural si urban;
- in procesul de sortare si distributie a alimentelor s-au implicat 230 de voluntari;

Carrefour Romania si Crucea Rosie au un scop comun: luptam pentru o viata mai buna, o lume fara foame! Acest crez se regaseste in toate actiunile Carrefour, inca din 2001, de la intrarea pe piata din Romania. Proiectele noastre au beneficii reale, cuantificabile, iar prin implicarea Fundatiei Internationale Carrefour, impactul este cu atat mai mare. Donarea unui pachet de faina sau a unei conserve poate parea un lucru lipsit de importanta pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din Romania aflate in pragul saraciei, acest ajutor primit devine vital in conditiile unei economii precare si a unei rate a somajului ingrijoratoare. Romanii au inteles acest lucru iar, prin magazinele sale din tara, Carrefour sprijina aceste initiative si faciliteaza accesul clientilor sai la punctele de colectare ale Crucii Rosii." a declarat Andreea Mihai, director marketing la Carrefour Romania.

Cresterea somajului, pierderea locurilor de munca, cresterea costurilor la facturile pentru utilitati au creat o noua categorie de persoane afectate de criza economica - noii saraci. Problema sociala reala a acestor familii este lipsa accesului la o alimentatie normala. Anul trecut, datorita implicarii Fundatiei Internationale Carrefour si a Carrefour Romania, Crucea Rosie romana a sprijinit 15.800 de familii cu alimente de baza in 18 judete. Multumim partenerilor nostri, pentru ca in acest context economic s-au alaturat eforturilor Crucii Rosii romane de a-i ajuta pe cei mai greu afectati", a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedinte a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Carrefour Romania este primul partener al Crucii Rosii Romane care s-a alaturat proiectului Banca de Alimente. A oferit spatii in toate magazinele sale de tip hipermarket din tara pentru amplasarea de recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni, precum si transportul acestora la depozitele Bancii de Alimente. Urne pentru colecta de bani au fost amplasate la casele de marcat ale magazinelor Carrefour. In prezent, proiectul Banca de Alimente se implementeaza in 24 de hipermarketuri Carrefour din Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava si Drobeta Turnu Severin, precum si in supermarkturile Market din Bacau. Alimentele colectate in aceste judete sunt distribuite si in celelalte localitati din tara catre persoanele nevoiase. Pana in luna ianuarie 2013, prin magazinele Carrefour au fost stranse 159.653 kg de alimente pentru proiectul Banca de Alimente a Crucii Rosii romane.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD