back

Comunicate

29.05.2013

Cargill sustine proiectul Puncte de prim ajutor in zone izolate

Cargill sustine proiectul Crucii Rosii Romane - "Puncte de prim ajutor in zone izolate" cu o donatie de 4500 USD.

Fondurile vor fi utilizate pentru infiintarea si functionarea timp de 1 an a unui punct de prim ajutor in comuna Tatarastii de Jos din judetul Teleorman - localitate situata la 47 de km de primul serviciu medical, unde ambulanta ajunge dupa 1 ora si 5 minute de la solicitarea interventiei.
Proiectul "Puncte de prim ajutor in zone izolate" a fost lansat de Crucea Rosie Romana la Gala Crucii Rosii din 23 septembrie 2012 si se adreseaza comunitatilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanta se afla la distanta. in aceste sate izolate, in cazul producerii unui accident sau al acutizarii unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii pana la sosirea ambulantei.
Proiectul Crucii Roşii Romane isi propune sa vina in sprijinul acestor comunitati prin instruirea unei familii in fiecare zona izolata, care sa acorde primul ajutor de baza. Familia instruita care va fi dotata cu o trusa de prim ajutor, glucometru, tensiometru si un sistem de monitorizare EKG cu citire de la distanta, va avea rolul de a veni in sprijinul rezolvarii urgentelor minore si va preveni agravarea situatiei in cazul unor urgente care necesita asistenta medicala. Astfel, se va reduce numarul persoanelor care isi pierd viata din cauza ca nu s-a intervenit la timp in zonele izolate.
"40% din populatia Romaniei locuieste in sate. La unele dintre ele ajungi in cateva ore de mers cu masina. Pentru satele izolate, unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea serviciilor medicale de urgenta este o chestiune de viata si de moarte. Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti. Multumim Cargill pentru sustinerea unei cauze atat de valoroase!", a declarat doamna Mihaela Geoana, preşedintele Crucii Roşii Romane.
"Suntem incantati sa sprijinim Crucea Roşie pentru o cauza atat de nobila şi sa contribuim la dezvoltarea unui sistem de acordare a primului ajutor, atat de important mai ales in zonele rurale izolate din Romania", a declarat doamna Diana Ojica, presedinte al Comitetului pentru Responsabilitate Sociala Cargill in Romania. "Noi, cei de la Cargill, luam foarte in serios sanatatea şi bunastarea comunitatilor noastre iar acest proiect va contribui la salvarea unor vieti in caz de urgenta, precum şi la creşterea gradului de conştientizare a necesitatii de a extinde aceste servicii."
Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 100.000 euro. Pana in prezent, proiectul a fost implementat in 8 sate izolate din judetele Arges, Bacau, Braila, Cluj, Dambovita, Hunedoara, Iasi si Timis. Pana la sfarsitul anului 2013 intentionam sa dezvoltam proiectul si in celelalte judete din tara.
„Multumim Crucii Rosii Romane si societatii Cargill pentru initiativa de a infiinta un punct de prim ajutor in zona izolata Tatarastii de Jos din judetul Teleorman. Este un proiect care aduce un mare serviciu comunitatii. Prezenta unei familii care va fi instruita in acordarea primului ajutor ori de cate ori situatia o impune, le va da oamenilor mai multa siguranta si stabilitate", a declarat domnul Ionut Adrian Gadea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

 

Despre Cargill:

Cargill este un producator şi furnizor international de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare şi industriale. Infiintata in 1865, Cargill este o societate cu capital privat cu 142.000 de angajati in 65 de tari. Prin colaborare şi inovatie, Cargill sprijina succesul clientilor sai, sprijinindu-i in efortul de a depaşi provocarile economice, sociale şi de mediu prin dedicarea cu care societatea impartaşeşte cunoştintele şi experienta pe care le detine, oriunde aceasta işi desfaşoara activitatea. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul http://www.cargill.com
Cargill in Romania:  Cargill este prezenta in Romania din 1996, cand a fost infiintata societatea Cargill Agricultura SRL. in prezent, Cargill işi deruleaza afacerile in Romania prin intermediul mai multor entitati juridice, avand un numar total de aproximativ 900 de angajati. Cargill desfaşoara in Romania activitati de comercializare şi depozitare a cerealelor şi semintelor oleaginoase, comercializare a produselor de infiintare a recoltelor (inputuri agricole) şi productie şi comercializare de nutreturi combinate. Pentru detalii, vizitati site-ul http://www.cargill.ro.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD