back

Comunicate

30.05.2008

Petre si Cocis, ambasadorii Crucii Rosii Romane la EURO 2008

Bucuresti, 30 mai 2008 : Crucea Rosie Romana impreuna cu Federatia Romana de Fotbal desfasoara campania umanitara „Inscrie pentru Crucea Rosie”. Aceasta are ca scop strangerea de fonduri on-line pentru ajutorarea copiilor defavorizati.


Campania „Inscrie pentru Crucea Rosie” consta in cumpararea de goluri virtuale pe site-ul www.scorefortheredcross.org. Fiecare gol costa un euro, si trebuie cumparate minim sapte. Plata pentru achizitionarea acestor goluri virtuale se poate face prin card de credit sau cec. La finalul campaniei, jumatate din golurile cumparate de suporterii echipei nationale, vor fi destinate copiilor proveniti din familii cu venituri reduse. Cealalta jumatate a golurilor cumparate, va fi directionata pentru achizitionarea de proteze victimelor minelor antipersonal din Afganistan - un program de reabilitare, implementat de Comitetul International de Cruce Rosie.

Mijlocasii Razvan Cocis si Florentin Petre au fost desemnati ambasadorii Romaniei ai acestui proiect umanitar, desfasurat in toate cele 16 tari participante la Campionatul Euro 2008.

Florin Petre: „Ne-am implicat in Campania Crucii Rosii „Inscrie pentru Crucea Rosie” in dorinta de a ajuta copiii proveniti din familii defavorizate. Datorita acestei campanii, ei vor primi echipamente si articole sportive si cine stie, poate mai tarziu vor ajunge si ei sa fie ambasadori sportivi ai campaniilor Crucii Rosii”.

 

stema

La sfarsitul competitiei europene, echipa care are cele mai multe goluri cumparate pe site-ul www.scorefortheredcross.org, va primi trofeul pentru cea mai umanitara echipa de la Euro 2008.

Razvan Cocis: „Ceea ce trebuie sa faca suporterii nostri este sa intre pe site-ul www.scorefortheredcross.org si sa cumpere goluri. Astfel, si echipa Romaniei va putea castiga trofeul CEA MAI UMANITARA ECHIPA DE LA EURO 2008. Un gol insemna 1 euro. Contam pe sprijinul fanilor nostri!”.

In acelasi timp, pe site-ul campaniei: www.scorefortheredcross.org suporterii pot castiga prin tragerea la sorti saptamanala, bilete pentru Euro 2008, tricouri si mingi semnate de echipa nationala si alte surprize oferite de jucatorii Romaniei.

Lansarea campaniei „Inscrie pentru Crucea Rosie” a avut loc la 26 martie a.c. cand UEFA a ales Comitetul International de Cruce Rosie (CICR) ca partener oficial la EURO 2008. Acesta va dona CICR-ului, 4 000 euro pentru fiecare gol inscris in timpul desfasurarii Campionatului Euro 2008. De asemenea, ambasadorul UEFA al Campaniei „Inscrie pentru Crucea Rosie”, jucatorul Cristiano Ronaldo, a facut o donatie de 100 000 de franci elvetieni in numele „Echipei anului 2007”, aleasa de utilizatorii de internet pe uefa.com.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD