back

Comunicate

31.05.2013

Banca de alimente pentru copii

Crucea Rosie Romana organizeaza sambata, 1 iunie, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Cu acest prilej, in hipermarketul Carrefour Baneasa, incepand cu ora 15:00, vor avea loc un spectacol si o competitie de strangere de alimente la care vor participa artisti din lumea muzicii si dansului: membrii trupei Krypton Unplugged, Nicola, Wilmark Rizzo Hernandez si un grup de copii de la scoala de dans a acestuia, Ane & Street Dance, Catrinel Sandu impreuna cu fiica ei Sara, Paul Iorga si Iani.
Alimentele greu persiabile colectate de la clientii din Carrefour Baneasa vor fi daruite copiilor care provin din familii cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.

Gazdele evenimentului vor fi presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana si doamna Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Rosii Romane, care va modera acest eveniment umanitar. Surpriza va fi ca Iuliana Tudor nu va avea doar calitatea de moderator, ci si pe cea de mama, intrucat va veni la eveniment insotita de fiul sau, micutul Tudor. Invitat special al acestei actiuni este doamna Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane si initiatorul programului Banca de Alimente.

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat programul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul Banca de Alimente presupune colecta de alimente greu perisabile provenite din donatii individuale - direct recipiente speciale amplasate in magazinele partenere Carrefour, Real, Mega Image si Metro Group - sau donatii provenite din sponsorizari. Voluntarii Crucii Rosii Romane distribuie alimentele in pachete de 12 kg direct la domiciliul beneficiarilor.
Pana in prezent, au fost ajutate cu alimente greu perisabile 94.958 de familii sau persoane singure din toata tara. Peste 13.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD