back

Stiri

20.09.2013

Festivalul Prajitura umanitara

Filiala de Cruce Rosie Sector 4 Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Sector 4 si Liceul International de Informatica Bucuresti, desfasoara sambata 21 septembrie 2013, prima editie a evenimentului caritabil Festivalul "Prajitura umanitara". Evenimentul va avea loc in Oraselul Copiilor din sectorul 4, langa scena "coasta de dinozaur" .Scopul actiunii este strangerea de fonduri pentru sprijinirea bolnavilor de cancer de sân din Bucuresti prin intermediul unor activitati sociale si pre-medicale; cresterea stimei de sine a bolnavilor de cancer si depasirea momentului de cumpana a femeilor ce au suferit operatie de mastectomie.

"In Bucuresti, femeile ce sufera o operatie de cancer la san nu au posibilitatea de a face drenaj limfatic manual datorita costurilor ridicate si a numarului mic de persoane cu pregatire in domeniu. Tratamentul unui bolnav de cancer se ridica la sume foarte mari, din acest motiv, nu isi permit sedintele de masaj necesare pentru a diminuarea durerilor postoperatorii. Astfel dorim sa venim in sprijinul acestor personae", a declarat Iulian Bobirnea, organizatorul evenimentului.

Voluntarii Crucii Rosii Romane - Filiala Sector 4 Bucuresti doresc infiintarea unui serviciu de oferire, in regim gratuit, de servicii de masaj de drenaj limfatic, femeilor fara posibilitati financiare care au suferit operatia de mastectomie. Pentru sustinerea financiara a unui asemenea serviciu, voluntarii Crucii Rosii au pregatit pentru dumneavoastra, in schimbul unei donatii, bunatati dulci "ca la mama acasa".

Printre prajiturile ce vor putea fi degustate la eveniment, amintim: „Umanitate", „Solidaritate" si „Solferino", cu fructe de padure, bezea, miere si nuci, in timp ce setea va putea fi astamparata cu o limonada rece, pregatita pe loc. Pentru varstnici, voluntarii Crucii Rosii Romane Filiala Sector 4 vor oferi consultatii GRATUITE pentru masurarea tensiunii arteriale, adultii vor invata cum sa acorde primul ajutor, iar micutii se vor juca si vor participa la o competitie de desene pe asfalt.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD