back

Comunicate

25.10.2013

Voluntarii Crucii Rosii Sector 4 acorda primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Romana

In perioada 24 - 29 octombrie Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 Bucuresti acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toata tara veniti la Patriarhia Romana sa cinsteasca Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucurestilor.
La baza Dealului Mitropoliei din Piata Unirii sunt amplasate 3 corturi de Cruce Rosie și 80 de voluntari ai Crucii Rosii Romane sunt pregatiți sa vina in sprijinul tuturor celor care se vor confrunta cu probleme de sanatate. Asistenta premedicala va fi asigurata in mod gratuit 24 de ore din 24, pe toata durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Rosii vor lucra in 3 schimburi, si vor patrula pe tot perimetrul desfasurarii evenimentului pentru a depista eventualele cazuri ce necesita primul ajutor. De asemenea vor fi distribuite peste 8.000 de litri de ceai si apa.

Acesta este al 10-lea an consecutiv in care Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4, contribuie la buna desfasurare a celui mai important eveniment religios din Bucuresti, alaturi de alte autoritati locale si centrale.

Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 sfatuieste zecile de mii de credinciosi care vor urca in aceasta saptamana Dealul Mitropoliei sa se poarte civilizat, sa evite situatii ce pot deveni periculoase pentru sanatatea lor, sa se alimenteze si sa se hidrateze suficient, iar daca urmeaza un tratament, sa aiba la indemana medicamentele prescrise. De asemenea, din cauza temperaturilor scazute mai ales pe timpul noptii, pelerinii sunt rugati sa se imbrace corespunzator.

Fondata la 4 iulie 1876, Crucea Rosie Romana este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, fiind condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate. Acordarea primului ajutor, sprijinirea celor mai vulnerabile persoane, interventia la dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea valorilor umanitare sunt si astazi, dupa 137 de ani de activitate umanitara, principalele domenii de activitate ale Crucii Rosii Romane.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD