back

Comunicate

27.11.2013

Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane devine parte a unui proiect la nivel international sustinut de Carrefour

Pe 30 noiembrie, Crucea Rosie Romana organizeaza campania de strangere de alimente in parteneriat cu reteaua de hipermarketuri Carrefour din intreaga tara Evenimentul Crucii Rosii pe Banca de Alimente va avea loc la nivel national, in toate cele 16 orase in care sunt prezente hypermarketurile Carrefour: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava.
In fiecare dintre aceste orase, ziua de 30 noiembrie va fi dedicata colectarii de alimente greu perisabile destinate copiilor din familii defavorizate. Cu alimentele stranse propune sa aduca o mangaiere copiilor nevoiasi cu ocazia sarbatorilor de iarna, oferindu-le alimente de baza greu neperisabile din care vor putea fi preparate mai multe mese.
Campania strangerii de alimente va fi semnalizata la intrarea in fiecare hypermarket Carrefour din tara, la rafturile cu alimente, iar voluntarii Crucii Rosii Romane, in calitate de ajutoare ale lui Mos Craciun, vor indemna clientii magazinelor sa doneze alimente in containerele special amenajate dupa casele de marcat.
„Banca de alimente a Crucii Rosii reprezinta, de cand a fost inaugurata - in urma cu 4 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si asigura hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, in pragul Sarbatorilor de Iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi si sa aducem bucurie copiilor pentru care o masa calda valoreaza mai mult decat o jucarie. De aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour, de a se alatura campaniei noastre si de a deveni Mos Craciun pentru copiii care sufera de foame, printr-o donatie de alimente greu perisabile",
a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

La initiativa Fundatiei Carrefour si Carrefour Romania, proiectul " Banca de alimente" al Crucii Rosii Romane s-a alaturat campaniei internaționale de colectare de alimente care se desfasoara simultan in 8 țari: Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Italia, Polonia, Romania si Spania in data de 30 noiembrie. Aproape 3.000 de magazine Carrefour din lume: 1.100 magazine in Franța, 700 in Italia, 200 in Polonia sunt implicate in campanie. in Romania, Carrefour este susținatorul Bancii de Alimente al Crucii Rosii inca din anul 2009, cand proiectul a luat nastere si a fost implementat in hypermarketurile Carrefour din intreaga țara.

„Banca de alimente este un proiect permanent prezent in hipermarketurile Carrefour Romania, doar in 2012 clienții donand aproximativ 73 de tone de alimente, cu care au fost ajutate 17.000 de familii. Motivul pentru care am decis sa ne alaturam colectei internaționale a Fundației Carrefour a fost readucerea in atenția clienților nostri a acestei cauze atat de valoroase si necesare pentru Romania. in mod particular, persoanele care ne vor vizita hipermarketurile in data de 30 noiembrie vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Rosii Romane cum ii putem ajuta pe cei mai puțin norocosi dintre noi. In 2014 speram sa ajutam peste 20.000 de familii nevoiase din intreaga țara prin toate acțiunile desfasurate impreuna cu partenerii nostri de la Crucea Rosie Romana." a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour Romania.

Va invitam si pe dumneavoastra in data de 30 noiembrie, in hypermarketurile Carrefour din Bucuresti si din tara, pentru a sprijini cu o donatie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alaturandu-va astfel campaniei „Banca de Alimente" organizata de Crucea Rosie.
in 2013, un angajament puternic pentru a sprijini programul "Banca de Alimente" la nivel internațional
Fundația Carrefour a dublat in acest an donațiile care au ca scop solidaritatea alimentara - peste 2 milioane de Euro pentru proiecte precum: donații si colecte de alimente, dar si susținerea magazinelor alimentare sociale, susținerea sectorului agricol, a programelor de nutriție si catering. in 2013 s-au donat in total 718.000 Euro pentru susținerea Bancilor de Alimente. Fundația Carrefour asigura, de asemenea, suport logistic, oferind asociațiilor locale infrastructura necesara pentru transportul si depozitarea alimentelor - a produselor proaspete in mod special. De la crearea sa, Fundația Carrefour a finanțat achiziționarea a 36 de camere frigorifice si a peste 140 de autoutilitare izoterme, inclusiv a 19 autoturisme finanțate in 2013 pentru Bancile de Alimente.


Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD