back

Comunicate

11.12.2013

Gala Crucea Rosie a ajuns la cea de-a VI –a editie

Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune, vine din nou in ajutorul celor mai vulnerabile persoane prin organizarea editiei a VI-a a Galei Crucea Rosie, in data de 13 decembrie 2013. Evenimentul va fi transmis atat pe postul national de televiziune cat si pe TVR HD si online, pe TVR+ in intervalul orar 21.00 - 23.00. Gala din acest an are ca tema „Banca de Alimente pentru Copii".
Prezentatorul evenimentului este, ca de fiecare data, Iuliana Tudor, Ambasador al Crucii Rosii Romane, iar gazdele evenimentului vor fi doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane si doamna Margareta Paslaru, membru de onoare al Crucii Rosii. Artistii care au raspuns afirmativ invitaţiei de a se alatura acestui demers si de a deveni, astfel, voluntari ai Crucii Rosii, sunt Andra, Nicole Cherry, Ralu-K si DJ Sava, Marcel Pavel, Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, Oana Lianu, trupa Direcţia 5 si corul de copii Allegretto. Tot in cadrul Galei de vineri seara, Amalia Nastase va veni alaturi de fetita sa, Emma, sa susţina proiectul „Banca de Alimente pentru Copii", iar telespectatorii il vor cunoaste pe cel mai tanar voluntar al Crucii Rosii - Tudor, baieţelul de nici trei ani al Iulianei Tudor.
„Banca de alimente a Crucii Rosii a reprezentat in ultimii 4 ani, de la inaugurarea sa, un ajutor real si constant acordat persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si asigura hrana. Ne dorim ca prin intermediul Galei de anul acesta, in pragul Sarbatorilor de Iarna, sa aducem o bucurie copiilor pentru care o masa calda valoreaza mai mult decat o jucarie. De aceea, lansam tuturor telespectatorilor invitaţia de a se alatura campaniei noastre si de a deveni Mos Craciun pentru copiii care sufera de foame", a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.
Toti romanii vor putea sprijini copii care sufera de foame. Timp de o luna, numerele de telefon si de SMS vor ramane la dispozitia telespectatorilor care doresc sa aduca o bucurie copiilor nevoiasi. La numarul scurt de SMS 8863 se pot face donatii de 2 euro/SMS in retelele Vodafone, Orange si Cosmote. in reteaua Romtelecom se pot face donatii de 2 euro/apel la numarul : 0900 900 490 sau 10 euro / apel la numarul 0900 900 492. in magazinele partenere se pot face donatii de alimente greu perisabile sau se pot face donatii online pe site-ul www.crucearosie.ro.
Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente greu perisabile in magazinele partenere ale Bancii de Alimente: Carrefour, Mega Image, Real, Metro, Cora Cluj, Cora Mehedinti si Cora Arad, stocarea lor in depozitele Crucii Rosii si apoi distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din intreaga tara.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD