back

Stiri

21.02.2014

XXL Mega Discount implementează proiectul „Banca de Alimente” în 6 magazine

Reţeaua de magazine XXL Mega Discount s-a alăturat proiectului Banca de Alimente a Crucii Roşii Române. Astfel, în 6 dintre magazinele XXL Mega Discount din Bucureşti, Brăila, Buzău, Galaţi, Sibiu, precum şi Târgovişte au fost montaţi recipienţi de colectare a alimentelor greu perisabile urmând ca acestea să fie oferite persoanelor care au o situație financiară precară și nu își permit achiziționarea de produse alimentare.

Implicarea XXL Mega Discount în proiectul Banca de Alimente face parte din strategia de dezvoltare a proiectului, stimulată de creşterea continuă a numărului solicitărilor venite din partea persoanelor vulnerabile. Sprijinul pe care reţeaua XXL Mega Discount îl oferă, prin intermediul clienţilor săi, poate determina, astfel, o creştere substanţială a numărului beneficiarilor Băncii de Alimente.

"Intrăm în al 5-lea an de activitate şi suntem foarte mândri de ceea ce Banca de Alimente a făcut până în prezent pentru mii de familii. Odată cu susţinerea oferită de reţeaua XXL Mega Discount, am mai făcut un pas pentru a ne atinge obiectivele şi pentru a oferi persoanelor nevoiaşe un ajutor în momentele de cumpănă.", a adăugat Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roşii Române.

Crucea Roșie Română a lansat proiectul Banca de Alimente, în data de 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, precum și celor afectați de dezastre naturale. Cu sprijinul populaţiei, care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roșie Română, în cei 4 ani de proiect s-a colectat o cantitate de 418.403 kg de alimente greu perisabile. Acestea au fost oferite, cu ajutorul a peste 15.000 de voluntari, celor aproximativ 100.000 de oameni beneficiari (bătrâni, familii cu mulţi copii şi cu o situaţie materială precară, familii monoparentale, copii cu dizabilităţi proveniţi din familii sărace, precum si persoane afectate de dezastre). Fiecare pachet cu alimente cântărește 12 kg şi conţine alimente de bază: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare.

Despre XXL Mega Discount: Reţeaua de magazine XXL Mega Discount este prezentă pe piaţa din România din anul 2001, când a fost deschis primul magazin în Bucureşti.

Magazinele XXL Mega Discount promit clienţilor săi o ireproșabila experiență la cumpărături, creată prin servicii și produse de calitate, prospețime, cele mai atrăgătoare preţuri şi un personal calificat, prompt şi amabil. În plus, combinaţia echilibrată de produse alimentare foarte proaspete şi produse nealimentare fac din XXL Mega Discount opţiunea perfectă pentru cumpărături.

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD