back

Stiri

11.04.2014

Mihaela Geoană e mândră de voluntarele de la Crucea Roşie din Agrieş! Ele ar putea primi o maşină cu care să meargă la intervenţii

Preşedinta Crucii Roşii a făcut astăzi o vizită în localitatea Agrieş, comuna Târlişua. Ea a vizitat punctul de prim ajutor la care lucrează două surori voluntare la Crucea Roşie. Mihaela Geoană e tare mândră de ceea ce a văzut la Agrieş şi promite tot sprijinul pentru ca voluntarele să îşi poată continua munca.

Senia şi Ionela au avut cel mai bun exemplu, pe mama lor, care a fost asistentă, şi de la care au prins drag de meseria prin care îi pot ajuta pe cei bolnavi. Fetele sunt voluntare la Crucea Roşie şi au deschis în localitatea Agrieş, acolo unde şi locuiesc, un punct de prim ajutor. Astfel, atunci când le este cerut ajutorul voluntarele îşi iau echipamentul şi merg acolo unde este nevoie, ajutându-i pe toţi cei care au probleme medicale.

Cum zona în care ele locuiesc este destul de izolată, de multe ori tinerele ajung la cei care cer ajutorul înaintea echipajelor medicale de la Ambulanţă şi SMURD şi pot oferi medicilor şi paramedicilor informaţii care uneori salvează vieţi.

Astăzi, Mihaela Geoană le-a trecut pragul casei celor două surori şi a fost extrem de încântată de faptul că două tinere s-au mobilizat şi se dedică atât de mult voluntariatului. Punctul de prim ajutor de la Agrieş a fost vizitat şi de directorul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsy, de comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, loc.col. Constantin Florea dar şi de angajaţi şi voluntari ai Ambulanţei şi Crucii Roşii.

A avut loc chiar şi o sfinţire a punctului de prim ajutor, iar preotul din sat, Timoftei Găurean, a ţinut să explice tuturor celor prezenţi cât de important este pentru comunitate acest punct de prim ajutor şi cât de mult se bucură toţi localnicii că au două voluntare care ori de câte ori sunt chemate ajută fără niciun fel de reţinere.

"Este un moment fericit că putem participa la această sărbătoare la care noi nu visam cu mult timp în urmă, dar iată că Dumnezeu a rânduit şi v-a inspirat să fugiţi de lumea agitată, să vă retrageţi în acest loc, la poalele munţilor Ţibleş pentru a înfiinţa pentru noi punctul de prim ajutor "Crucea Roşie". Vă asigur (n.red. Mihaela Geoană) că această alegere nu a fost întâmplătoare, ci a fost inspiraţia de la Dumnezeu şi lucrarea Lui pentru că această zonă este destul de împrăştiată şi cu multe probleme. De aceea, aş vrea să vă asigur că această lege a dumneavoastră a fost binevenită pentru noi, mai ales alegerea celor două fete, Nela şi Senica", a explicat preotul Timoftei Găurean.

Mihaela Geoană a văzut chiar şi echipamentul pe care Ionela şi Senica îl au în dotare şi a promis că va face tot posibilul pentru ca voluntarelor să nu le lipsească nimic.

"Într-un proiect sunt foarte multe elemente care trebuie să se pună împreună, să se lege. Le mulţumesc foarte mult celor două voluntare. Trebuie să ştie toată lumea că au făcut un efort să se pregătească, şi-au luat o responsabilitate şi este multă muncă de voluntariat. Şi eu fac multă muncă de voluntariat şi le mulţumesc foarte mult", a declarat Mihaela Geoană.

Preşedinta Crucii Roşii spune că dacă proiectul va avea succes va fi extins şi în alte localităţi izolate. Ea a mai precizat că se ia în calcul posibilitatea de a fi achiziţionată şi o maşină pe care voluntarele de la Agrieş să o poată folosi atunci când au nevoie. Mihaela Geoană a precizat că deocamdată nu a fost stabilit ceva exact dar că va încerca să găsească o soluţie în acest sens.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD