back

Stiri

04.05.2015

Clubul Seniorilor Sector 4, inaugurat de Crucea Rosie Romana si Primarul Cristian Popescu-Piedone

Incepand de astazi, Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 Bucuresti in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 a inaugurat Clubul Seniorilor, organizat in cadrul Centrului Social Multifunctional Covasna, situat in str. Covasna nr. 3 bis. Activitatile desfasurate aici permit mentinerea sau ameliorarea capacitatilor fizice si intelectuale ale persoanelor de varsta a III-a, prin cresterea confortului psihic, cu implicarea in activitati interactive, recreative si socio-culturale.
Astfel, varstnicii din Sectorul 4 pot participa zilnic la programele din cadrul atelierelor special organizate de voluntarii Crucii Rosii Romane - Filiala Sector 4, in parteneriat cu Primaria Sector 4, precum: diverse jocuri, socializari, dansuri - tango, vals, salsa, cursuri de prim-ajutor pe intelesul tuturor, discutii intre generatii, povesti de viata, sfaturi oferite de dr. Angelica Noica Dumitrescu privind alimentatia si stilul de viata sanatos, tratamente naturiste si medicina homeopata, dar si consultatii si retete medicale.
Amplasat in vecinatatea Pietei Covasna, in suprafata de 265 mp, Centrul Social Multifunctional, functioneaza intr-o locatie generoasa si modern utilata, infiintarea acestuia vizand implicarea sociala a acestor persoane, prin participarea activa la viata comunitatii locale, stimuland comunicarea cu acestia si oferindu-le ocazia de a se simti utili, ca veriga importanta a propagarii valorilor ce rezida din experienta acumulata.
Totodata, in cadrul Centrului Social Multifunctional, pe langa socializare si actiuni intreprinse in sprijinul acestei categorii sociale, va fi amenajata si o biblioteca de cartier, cu un spatiu de lectura aferent. Biblioteca amenajata in incinta noului Centru va gazdui seri de lectura, dar si alte activitati culturale, organizate cu sprijinul Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" Sector 4.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD