back

Comunicate

15.05.2015

Principesa Mostenitoare Margareta, noul presedinte al Crucii Rosii Romane

Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei a fost aleasa presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, in cadrul Adunarii Generale. Aleasa cu majoritate de voturi, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romanie, a declarat:

„Am convingerea ca demersul meu de a prelua calitatea de Presedinte al Crucii Rosii Romane este benefic si potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizatii.

Cred ca ma voi bucura de increderea dumneavoastra si ca vom putea actiona corespunzator si in spiritul Valorilor Fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie."

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a fost sustinuta, inca de la infiintare, de Familia Regala. Regina Elisabeta, Regina Maria si Regina-mama Elena s-au implicat cu devotament si abnegatie in actiuni umanitare ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Adunarea Generala a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR)s-a desfasurat vineri, 15 mai, la Brasov si a avut ca obiectiv alegerea noilor organe de conducere a SNCRR.

Reuniunea a fost deschisa si condusa de dna Mihaela Geoana, presedintele in functie al SNCRR, care, la final de mandat a declarat ca a fost o onoare sa fie presedinte al acestei institutii.

"A fost un privilegiu si o mare onoare sa conduc cea mai veche si prestigioasa organizatie umanitara a Romaniei. Acesti ani impreuna ne-au aratat cat de actuala ne este misiunea si cat de ‎perene sunt principiile noastre. Intr-o societate care inca isi cauta drumul, in care saracia, egoismul, indiferenta sau chiar abandonul par sa devina dominante, Crucea Rosie Romana trebuie sa ramana un punct de sprijin, un reper si un exemplu al unei Romanii in care solidaritatea, intrajutorarea si compasiunea militanta devin regula, si nu exceptia".

In cadrul Adunarii Generale a Crucii Rosii Romane au mai fost alesi cei sase vicepresedinti ai institutiei -dl. Raed Arafat, dna Laura Elena Chirean, dl. Victor Paul Dobre, dl. Victor Boiangiu, dl. Aurel Danut Axinte si dl. Alexandru Banica, - dar si trezorierul SNCRR - dl. Claudiu Gantoi.

La Adunarea Generala a fost prezentat Raportul privind activitatea SNCRR in perioada martie 2013-martie 2015, precum si Strategia SNCRR de dezvoltare pentru perioada 2015-2019, alaturi de prezentarea activitatii presedintelui SNCRR pentru perioada 2007 - 2015.

 

Adunare Generala SNCRR 2015

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD