back

Comunicate

18.06.2015

Anunt privind beneficiile programului de formare profesionala “Infirmiera”

In perioada 6 aprilie - 21 octombrie 2015, Societatea Nationala de Cruce Rosie din România deruleaza in judetul Mures, cursul gratuit de formare profesionala "Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)". Cursul de formare este organizat in cadrul proiectului "PRO-SANATATE - Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesionala continua", proiect ce este cofinantat din Fondul Social European - Investeste in Oameni! prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat, in perioada 24 aprilie 2014 - 23 octombrie 2015, de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica, CATALACTICA in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din România si Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC.

Obiectivul proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord -Est (Bacau), Sud-Est (Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud - Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramures, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti - Sectorul 5, Ilfov). Grupul tinta al proiectului va fi format din angajati necalificati (cu vârste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, respectiv:
• nivel 1 de calificare - ingrijitor copii, Babysitter, ingrijitor batrâni la domiciliu, Brancardier.
• nivel 2 de calificare - Infirmiera, ingrijitoare bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare si prelucrare date.

Prin participarea cursantilor inscrisi la programul " Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)" se vizeaza imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca, dezvoltarea competentelor profesionale, cresterea oportunitatilor de accesare a altor posturi si de avansare in cadrul pietei muncii, asigurarea stabilitatii postului, precum si cresterea accesului la metode alternative moderne de formare adecvate specificului grupului tinta si prioritatilor actuale in domeniul medico-social.

Cursul gratuit de formare profesionala "Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)" este autorizat CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si la finalul cursului, absolventul primeste o diploma acreditata si recunoscuta la nivel national si international, precum si o subventie de 960 RON.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din România, de la inceputul proiectului a derulat prin filialele de Cruce Rosie din 18 judete:
- 17 cursuri de formare ingrijitoare batrâni la domiciliu
- 17 cursuri de formare Infirmiera
- 15 cursuri de formare ingrijitoare copii
- 14 cursuri de formare Baby-Sitter
- 6 cursuri de formare Brancardier
- 15 cursuri de formare Ingrijitoare bolnavi la domiciliu, aflat in derulare
- 3 cursuri de formare Mediator sanitar, aflat in derulare
- 1 curs de formare Operator introducere, validare si prelucrare date, aflat in derulare

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD