back

Comunicate

22.06.2015

Anunt privind beneficiile programului de formare profesionala “Ingrijitoare bolnavi la domiciliu”

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania deruleaza incepand din 6 aprilie a.c. cursul de formare "Ingrijitoare bolnavi la domiciliu (cod NC 5133.2.1.)" in 13 judete din tara: Arad, Bacau, Brasov, Sector 5 Bucuresti, Buzau, Cluj, Hunedoara, Prahova, Maramures, Timis, Tulcea, Olt si Satu Mare. Cei 504 cursanti (cate 28 din fiecare judet) au fost selectati de filialele de Cruce Rosie din randul angajatilor din unitatile cu specific medico-social (spitale, crese, gradinite, centre rezidentiale pentru persoane varstnice etc ). Acestia vor finaliza cursul in data de 21 octombrie 2015. Cursul de formare este organizat in cadrul proiectului "PRO-SANATATE - Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continua", proiect ce este cofinantat din Fondul Social European - Investeste in Oameni! prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat, in perioada 24 aprilie 2014 - 23 octombrie 2015, de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica, CATALACTICA in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC.

Obiectivul proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord -Est (Bacau), Sud-Est (Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud - Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramures, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti - Sectorul 5, Ilfov). Grupul tinta al proiectului va fi format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, respectiv:

• nivel 1 de calificare - ingrijitor copii, Babysitter, ingrijitor batrani la domiciliu, Brancardier.
• nivel 2 de calificare - Infirmiera, ingrijitor bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare si prelucrare date.

Prin participarea cursantilor inscrisi la programul „ingrijitoare bolnavi la domiciliu (cod NC 5133.2.1.)" se vizeaza imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca, dezvoltarea competentelor profesionale, cresterea oportunitatilor de accesare a altor posturi si de avansare in cadrul pietei muncii, asigurarea stabilitatii postului, precum si cresterea accesului la metode alternative moderne de formare continua, continuri si metode adecvate specificului grupului tinta si prioritatilor actuale in domeniul medico-social.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, de la inceputul proiectului a derulat prin filialele de Cruce Rosie din 18 judete:
- 17 cursuri de formare ingrijitoare batrani la domiciliu
- 17 cursuri de formare Infirmiera
- 15 cursuri de formare ingrijitoare copii
- 14 cursuri de formare Baby-Sitter
- 6 cursuri de formare Brancardier
- 15 cursuri de formare Ingrijitoare bolnavi la domiciliu, aflat in derulare
- 3 cursuri de formare Mediator sanitar, aflat in derulare
- 1 curs de formare Operator introducere, validare si prelucrare date, aflat in derulare

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD