back

Stiri

23.06.2015

Voluntarii Crucii Rosii Romane au participat la procesiunea cu torte aprinse de la Solferino - Italia

La Solferino - Italia, a avut loc sambata aceasta cea de-a XXII-a editie a celei mai mari procesiuni „Fiaccolata", in memoria evenimentelor care au dus la infiintarea, la nivel mondial, a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

In cadrul evenimentului a fost reconstituit, in mod simbolic, traseul urmat in 1859 de catre salvatorii care au purtat ranitii pe campul de lupta de la Solferino catre primul post medical din Castiglione delle Stiviere. Ca in fiecare an, evenimentul a reunit mii de voluntari si lucratori ai Crucii Rosii si ai Semilunii Rosii, in locul unde a avut loc „Batalia de la Solferino", moment ce l-a inspirat pe Henry Dundant sa infiinteze ideea de Cruce Rosie.

 

Peste cinci mii de oameni cu torte aprinse au parcurs un drum de 15 km si au creat momente fermecatoare si pline de emotii. Manifestarea a fost deschisa de Presedintele Crucii Rosii Italiene si Vicepresedinte al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC), Francesco Rocca si de Secretarul General al IFRC, Elhady Ca Sy. La eveniment au participat de asemenea grupuri de migranti ce sunt gazduiti de Crucea Rosie Italiena.

 

Crucea Rosie Romana a fost reprezentata in acest an, la evenimentele de la Solferino, de o delegatie formata din opt voluntari din sectorul 4 Bucuresti, care au dus cu ei mesajul de pace si de solidaritate intre oameni, acelasi pe care fondatorul Crucii Rosii, Henry Dunant, l-a adresat in urma cu mai bine de 156 de ani in urma: „Siamo tutti fratelli!"

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD