back

Comunicate

25.06.2015

Anunt privind beneficiile programului de formare profesionala - Mediator sanitar

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania deruleaza incepand din 6 aprilie a.c. cursul gratuit de formare profesionala "Mediator sanitar (NC 5139.2.1)" in 3 judete din tara: Alba, Constanta și Vrancea. Cei 84 cursanti (cate 28 din fiecare judet) au fost selectati de filialele de Cruce Roșie din randul angajatilor din unitatile cu specific medico-social (spitale, creșe, gradinite, centre rezidentiale pentru persoane varstnice etc ). Aceștia vor finaliza cursul in data de 21 octombrie 2015. Cursul de formare este organizat in cadrul proiectului "PRO-SANATATE - Creșterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesionala continua", proiect ce este cofinantat din Fondul Social European - Investeste in Oameni! prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat, in perioada 24 aprilie 2014 - 23 octombrie 2015, de catre Asociatia pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economica, CATALACTICA in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Roșie din Romania și Fundatia pentru Recuperare, Integrare și Promovare Sociala ECHOSOC.

Obiectivul proiectului il reprezinta creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajati necalificati și/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / imbunatatirea accesului și participarii la programe de formare profesionala continua (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord -Est (Bacau), Sud-Est (Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud - Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (București - Sectorul 5, Ilfov). Grupul tinta al proiectului va fi format din angajati necalificati (cu varste intre 18 și 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, respectiv:

• nivel 1 de calificare - ingrijitor copii, Babysitter, ingrijitor batrani la domiciliu, Brancardier.
• nivel 2 de calificare - Infirmiera, ingrijitoare bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date.

Prin participarea cursantilor inscrisi la programul "Mediator sanitar (NC 5139.2.1)" se vizeaza imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca, dezvoltarea competentelor profesionale, cresterea oportunitatilor de accesare a altor posturi si de avansare in cadrul pietei muncii, asigurarea stabilitatii postului, precum si cresterea accesului la metode alternative moderne de formare adecvate specificului grupului tinta si prioritatilor actuale in domeniul medico-social.

Societatea Nationala de Cruce Roșie din Romania, de la inceputul proiectului a derulat prin filialele de Cruce Roșie din 18 judete:
- 17 cursuri de formare ingrijitoare batrani la domiciliu
- 17 cursuri de formare Infirmiera
- 15 cursuri de formare ingrijitoare copii
- 14 cursuri de formare Baby-Sitter
- 6 cursuri de formare Brancardier
- 15 cursuri de formare Ingrijitoare bolnavi la domiciliu, aflat in derulare
- 3 cursuri de formare Mediator sanitar, aflat in derulare
- 1 curs de formare Operator introducere, validare și prelucrare date, aflat in derulare

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD