back

Stiri

08.10.2015

Filiala de Crucea Rosie Alba are Serviciu Privat de Ambulanta

Filiala de Cruce Rosie Alba a primit aviz favorabil din partea Ministerul Sanatatii pentru functionarea serviciului privat de Ambulanta. Este al doilea judet din tara unde Crucea Rosie Romana are serviciu de Ambulanta, primul serviciu acreditat fiind cel al Filialie de Cruce Rosie Bacau. Serviciul de Ambulanta al CRR Alba este deservit de patru ambulante dotate cu echipamente noi, conform standardelor in vigoare, precum si de personal medical cu pregatire si experienta in acest domeniu. Astfel, filiala de Cruce Rosie Alba colaboreaza cu un numar de 32 medici, asistenti medicali, ambulantieri si soferi cu pregatire in domeniul acordarii primului ajutor, care isi desfasoara activitatea pe doua ambulante de tip B1/B2 pentru transport medical asistat, o ambulanta de tip A1 pentru transport medical neasistat si o ambulanta de tip AMD pentru consultatii de urgenta la domiciliu.
De asemenea, pentru indeplinirea normelor in vigoare, filiala Alba a renovat si amenajat un sediu destinat exclusiv acestui serviciu, in structura caruia intra un dispecerat (de unde sunt preluate apelurile prin 112), o camera de sterilizare, o camera pentru depozitarea deseurilor medicale, o camera de odihna/vestiar, grup sanitar, spatiu pentru depozitarea medicamentelor si receptie.
"In vederea dezvoltarii acestui serviciu binevenit atât pentru Crucea Rosie Româna Filiala Alba cât si pentru comunitatea judetului nostru, s-au realizat eforturi financiare importante, care se ridica la aproximativ 200.000 lei.
Cu toate acestea, deschiderea catre acest domeniu de activitate nou si complex in acelasi timp, este antrenata de necesitatea de a mai face un pas inainte pentru dezvoltarea noastra si redefinirea a ceea ce semnifica Crucea Rosie pentru comunitate"
, a declarat Adrian Dusa, directorul filialei de Cruce Rosie Alba.

Serviciile oferite de Filiala de Cruce Rosie Alba prin serviciul de ambulanta sunt:
1. Consultatii medicale de urgenta la domiciliu;
2. Transport medical asistat si neasistat in tara si strainatate
3. Asistenta medicala de urgenta la:
• Competitii și/sau manifestari sportive;
• intruniri diverse;
• Manifestari publice, artistice, filmari;
• Hoteluri, târguri și expozitii;
• Baze sportive și de agrement.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD