back

Comunicate

24.11.2015

Colecta de alimente in Carrefour in beneficiul Programului Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane

In perioada 23-29 noiembrie Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Grupul Carrefour Romania organizeaza campania Banca de Alimente in toate hipermarketurile Carrefour din tara. in plus, la initiativa Fundatiei Carrefour, proiectul "Banca de Alimente" al Crucii Rosii Romane s-a alaturat campaniei internationale de colectare de alimente care se desfasoara simultan in 10 tari, ziua de 28 noiembrie fiind astfel special dedicata colectarii de alimente greu perisabile destinate copiilor din familii defavorizate.

Evenimentul " Banca de Alimente" va avea loc la nivel national, in toate cele 16 orase in care sunt prezente hipermarketurile Carrefour si programul Banca de Alimente: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava. in fiecare dintre aceste orase, ziua de 28 noiembrie va fi dedicata colectarii de alimente greu perisabile destinate copiilor din familii defavorizate, alimente care vor aduce o mangaiere copiilor nevoiasi cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Campania va fi semnalizata in fiecare hypermarket Carrefour din tara iar voluntarii Crucii Rosii Romane, in calitate de ajutoare ale lui Mos Craciun, vor indemna clientii magazinelor sa doneze alimente in containerele special amenajate dupa casele de marcat.

„Lipsa accesului la o alimentatie normala este o problema majora cu care se confrunta mii de persoane in Romania. Prin programul Banca de Alimente, Crucea Rosie Romana a reusit sa acorde un ajutor constant persoanelor nevoiase timp de sase ani. Ne dorim ca si de aceasta data, in pragul Sarbatorilor de Iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi si sa aducem bucurie copiilor pentru care o masa calda valoreaza mai mult decat o jucarie", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

La nivel international, la initiativa Fundatiei Carrefour proiectul „Banca de Alimente" va fi derulat simultan in 10 tari: Argentina, Belgia, Brazilia, Franta, Italia, Polonia, Spania, China, Taiwan si Romania intre 27 si 28 noiembrie si vor reuni peste 3.000 de magazine Carrefour din lume. in Romania, Carrefour este sustinatorul programului Banca de Alimente inca din anul 2009, cand proiectul a fost initiat si implementat in hipermarketurile Carrefour din intreaga tara. Pana acum, clientii Carrefour Romania au donat aproximativ 200 000 kg de alimente, cu care au fost ajutate aproximativ 17 000 de familii, iar Fundatia Carrefour a sprijinit Crucea Rosie Romana si prin alte proiecte care au venit in completarea Bancii de alimente acoperind toate judetele tarii.

„Ne bucuram sa derulam inca o data acest proiect alaturi de Crucea Rosie Romana si de Fundatia Carrefour. Prin programul „Banca de aliment"ne dorim ca in pragul sarbatorilor de iarna, sa aducem o bucurie persoanele nevoiase, aflate in imposibilitatea de a-si procura singure hrana. Credem cu tarie ca numai impreuna putem fi solidari si de aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour, de a se alatura campaniei noastre si de a face posibil un vis - o lume fara foame" a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour Romania.

Va invitam si pe dumneavoastra in data de 28 noiembrie, in hipermarketurile Carrefour din Bucuresti si din tara, pentru a sprijini cu o donatie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alaturandu-va astfel campaniei „Banca de Alimente" organizata de Crucea Rosie.

Despre Carrefour: Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viata de zi cu zi. in fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga, oferindu-le o gama larga de produse si servicii la preturi echitabile. in Romania, Grupul Carrefour numara 186 de magazine dintre care 28 hipermarketuri 'Carrefour', 104 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.

Despre Fundatia Carrefour: Creata in anul 2.000, Fundatia Carrefour isi indeplineste misiunea internationala de organizatie de interes public prin implementarea de programe de solidaritate alimentara destinate persoanelor aflate in nevoie, plecand de la functia sa de baza, aceea de retailer. Datorita experientei echipelor Grupului Carrefour, Fundatia actioneaza pe doua axe principale de interventie: solidaritate alimentara si ajutor umanitar de urgenta. Cu un buget de 6.5 milioane de euro, Fundatia Carrefour a finantat 48 de proiecte in 2013, in 9 tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.fondation-carrefour.org

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD