back

Comunicate

23.01.2016

Interventiile Crucii Rosii Romane pentru sprijinirea persoanelor afectate de ger sau inzapeziri

Crucea Rosie Romana vine in sprijinul persoanelor afectate de conditiile meteorologice extreme din ultima perioada. 700 de pachete cu alimente greu perisabile (malai,faina, orez,conserve de carne, etc.) in greutate totala de 8400 kg au fost trimise din depozitul central al Crucii Rosii Romane catre zone afectate de conditiile meteo nefavorbile din judetele: Bacau, Braila, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Tulcea si Vrancea. Aceste pachete, cantarind 12 kg. fiecare, vor fi distribuite de voluntarii Crucii Rosii persoanelor cu venituri reduse, in principal familiilor cu multi copii sau persoanelor in varsta nedeplasabile.

in perioada 16 - 22 ianuarie 2016, Crucea Rosie Romana a desfasurat prin filialele sale mai multe actiuni de sprijin pentru persoanele afectate de inzapeziri sau ger:
- in judetele Braila, Giurgiu si Harghita voluntarii Crucii Rosii au distribuit ceai cald persoanelor aflate in mijloace de transport blocate in trafic din cauza viscolului;
- in judetul Vrancea, filiala de Cruce Rosie asigura adapost de noapte pentru oamenii strazii, hrana calda, servicii de igiena si consiliere psihosociala. Capacitatea acestui adapost a fost marita de la 46 la 60 de locuri in ultima perioada.
- in judetul Olt, voluntarii filialei de Cruce Rosie asigura sprijin pentru persoanele in varsta sau nedeplasabile acoperind activitatile urgente care implica deplasarea in afara locuintei: aprovizionare cu produse de stricta necesitate (alimente, medicamente) plata unor facturi.
- in judetul Dambovita, in urma situatiei critice create in orasul Pucioasa si patru localitati limitrofe, prin oprirea de la consum a apei potabile din cauza riscului de contaminare microbiologica, filiala de Cruce Rosie a asigurat populatiei afectate peste 13 000 de litri de apa potabila imbuteliata.
in continuare, Crucea Rosie Romana este pregatita de intervina de urgenta in sprijinul persoanelor afectate, in functie de nevoile identificate de autoritatile locale sau semnalate direct de persoanele aflate in dificultate.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD