back

Stiri

04.02.2016

Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a lansat un apel urgență pentru combaterea virusului ZIKA

Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a lansat un apel de urgență pentru 2,4 milioane de franci elvețieni (2,3 milioane de dolari SUA) necesari pentru combaterea epidemiei provocate de virusul Zika în America ‪ "Singura modalitate de a opri virusul Zika este prin controlarea vectorilor de transmitere (țânțarii) sau prin oprirea totală a contactului dintre acești vectori și oameni, alături de măsuri pentru a reduce sărăcia", a declarat Walter Cotte, director zonal pentru cele două Americi al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Apelul lansat de IFRC are ca scop asigurarea sprijinului pentru Societățile Naționale de Cruce Roșie din țările afectate în ceea ce privește prevenirea, transmiterea și controlul vectorului și reducerea raspandirii bolii. "Trebuie să ne mișcăm rapid și să transmitem mesaje corecte comunităților(...)În lupta împotriva Zika, cunoașterea este putere", a declarat Julie Lyn Hall, directorul de sănatate al Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Voluntarii Crucii Roșii vor juca un rol cheie în activitățile comunitare de sensibilizare pentru prevenirea virusului Zika. Trebuie avut în vedere că activitățile comunitare trebuie să fie susținute pe termen lung pentru a asigura controlul bolii.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD