back

Comunicate

15.02.2016

Crucea Rosie Romana pregateste farmacistii Help Net in acordarea primului ajutor

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania continua parteneriatul cu Help Net prin organizarea de cursuri de prim ajutor de baza atat la sediul central din Bucuresti, cat si in 12 farmacii Help Net la nivel national. Parteneriatul are ca scop principal informarea si pregatirea personalului Help Net in acordarea primului ajutor.
Pacientul se afla in centrul preocuparii Help Net, iar compania si-a luat angajamentul de a fi parte din viata comunitatii printr-o implicare activa in societate. Mai mult, Help Net investeste continuu in formarea echipei, prin colaborarea cu specialisti de top. Totodata, acest proiect faciliteaza accesul la informatie prin sfaturile specialistilor Help Net.

„Prin continuarea acestui parteneriat ne dorim sa aratam pacientilor nostri ca printr-o informare si pregatire corespunzatoare pot fi diminuate atat consecintele, cat si numarul victimelor in caz de accidente sau situatii neplacute. Parteneriatul cu Crucea Rosie reprezinta o dovada de grija pentru pacienti, o dorinta de a le oferi sprijin, dar si de a ne imbunatati in permanenta serviciile oferite", afirma Isabelle Iacob, Director General Help Net.

Proiectul este un proces continuu, el derulandu-se si in acest an pentru ca un numar cat mai mare de Farmacii Help Net sa aiba personal pregatit sa acorde primul ajutor de baza. In plus, in perioada urmatoare, Help Net va dota o parte din farmacii cu defibrilatoare. Lista farmaciilor pregatite pentru a acorda primul ajutor se va afla si pe site-ul www.helpnet.ro.

De asemenea, pentru a sustine initiativele Crucii Rosii Romane, in peste 60 de farmacii Help Net din tara se afla instalate urne de donatii pentru strangerea de fonduri. Acestea vor fi folosite pentru a sprijini comunitatile izolate din mediul rural din Romania prin inființarea de puncte de prim ajutor.
"Crucea Rosie reprezinta unul dintre liderii mondiali de educare si furnizare a primului ajutor. De 140 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntarii Crucii Rosii Romane. Noi credem ca primul ajutor reduce vulnerabilitațile si ajuta la construirea unor comunitați mai puternice. Mulțumim Help Net pentru ca ni s-a alaturat in acest demers", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Parteneriatul dintre Help Net si Crucea Rosie urmareste dezvoltarea unei culturi a pregatirii in oferirea primului ajutor de baza, a prevenirii si reducerii riscurilor si victimelor, precum si educarea pentru interventie si acordarea primului ajutor.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD