back

Comunicate

01.03.2016

Crucea Rosie Romana lanseaza proiectul “Mese calde pentru copii defavorizati”

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania lanseaza proiectul „Mese calde pentru copii defavorizati". Prin intermediul acestui proiect 240 de copii vulnerabili din judetele Covasna, Tulcea, Mehedinti si Vaslui vor beneficia de o masa calda in fiecare zi de scoala. Saracia este cel mai invocat motiv al abandonului şcolar atat in mediul rural cat si in mediul urban. Imposibilitatea de a plati rechizitele copiilor, hainele si incaltamintea, lipsa hranei sunt factori care ii determina pe unii parinti sa renunte la scolarizarea copiilor lor. Crucea Rosie Romana si-au propus sa vina in sprijinul a 240 de copii nevoiasi din judetele Covasna, Tulcea, Mehedinti si Vaslui prin asigurarea unei mese calde pe zi. Conditia ca acesti copii sa ramana in program este sa sa frecventeze scoala, sa nu acumuleze absente nemotivate si sa aiba o situatie scolara buna sau sa manifeste interes pentru imbunatatirea acesteia.
"Este al doilea proiect pe care Crucea Rosie Romana il lanseaza in acest an pentru a veni in sprijinul copiilor proveniti din familii nevoiase si implicit pentru prevenirea abandonului scolar. Consideram ca educatia copiilor trebuie sa fie o prioritate si vom incerca prin proiectele si programele noastre sa venim in sprijinul a cat mai multor familii sarace. Ne dorim sa sustinem continuarea acestui proiect si chiar extinderea lui in cat mai multe zone prin fondurile colectate in cadrul campaniei 2%.", a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
Incepand cu data de 1 martie 2016 cate 60 de copii nevoiasi din comunitatile Negresti (Vaslui), Belin si Comana (Covasna), municipiul Tulcea, Jidostita (Mehedinti) vor primi o masa calda chiar in incinta scolii, intr-o sala de curs special amenajata. Alimentele sunt furnizate de firme de catering de la nivel local, iar voluntarii filialelor de Cruce Rosie vor asigura servirea mesei.

Proiectul „Mese calde pentru copii defavorizati" este sustinut cu fonduri colectate de Crucea Rosie Romana in anul 2014 - 2015 in cadrul Galei Crucea Rosie.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD