back

Comunicate

09.06.2016

Voluntarii Crucii Rosii si Colgate Romania invata copiii din scoli cum sa aiba o igiena orala corecta

Programul scolar Colgate a ajuns in acest an la cea de-a 24-a editie. In primavara acestui an, aproximativ 51.500 de copii au beneficiat de sfaturile de igiena orala transmise de peste 300 de voluntari de Cruce Rosie.

Pentru prima data, Programul scolar Colgate a ajuns si in orasele mici sau in zone rurale izolate din Ilfov, Prahova, Mures, Hunedoara, Suceava, Bacau, Constanta, precum si in scoli din sectorul 5 din Bucuresti. Aproximativ 50% din copiii implicati in program anul acesta sunt din mediul rural sau orase mici. in cursul anului 2015 a fost depasita cifra de 5.600.000 de copii implicati in editiile precedente. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de tari beneficiaza de programul de igiena orala al companiei Colgate-Palmolive. Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara, Colgate va ajunge in alte 17 judete in septembrie, ajutand micutii sa isi imbunatateasca sanatatea orala si, implicit, stilul de viata.

 

Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara, Colgate va ajunge in alte 17 judete in septembrie, ajutand micutii sa isi imbunatateasca sanatatea orala si, implicit, stilul de viata. in cadrul lectiilor din scoli, copiii vor primi sfaturi pretioase si vor intra in universul zambetelor sanatoase cu ajutorul filmului educational al Programului scolar Colgate. Acesta le prezinta intr-o maniera ludica pricipalii pasi pe care trebuie sa-i respecte in fiecare zi pentru a avea dinti sanatosi. Actiunea este completata de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toti copiii prezenti fiind direct implicati in acest proces interactiv.

 

De la lectii nu va lipsi nici celebrul Doctor Maseluta, recunoscut si iubit de copiii din toata tara. Printr-un DVD educativ, acesta ii va familiariza cu principalele concepte de ingrijire orala, intr-un mod prietenos si eficient. Printre altele, copiii invata si ca inamicii doctorului Maseluta, cariile, pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igiena orala: periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD