back

Comunicate

28.07.2016

Castigatorii concursului de educatie pentru sanatate si prim ajutor ”Sanitarii Priceputi”, editia cu numarul 54

In perioada 21 - 26 iulie 2016, s-a desfasurat etapa nationala a concursului pentru sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi" organizata de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta). Competitia din acest an a avut drept castigatori elevii Colegiului National „Sfantu Sava" sector 1, Bucuresti. Echipajul, format din cinci elevi în clasa a XI-a, a obtinut cel mai mare punctaj atat la proba teoretica, cat si la proba practica, unde au demonstrat reale abilitati în acordarea primului ajutor de baza. Pe locul II s-a clasat echipajul Colegiului National "Gheorghe titeica" din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinti iar locul III a fost ocupat de echipajul Colegiului National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste, jud. Dambovita.
Castigatorii au primit din partea organizatorilor premii, cupe, medalii si diplome.
Competitia a constat dintr-o proba teoretica si una practica. Proba teoretica a constat în rezolvarea unui test grila cu întrebari referitoare la notiuni de prim ajutor, educatie pentru sanatate precum si din istoricul Crucii Rosii. La proba practica, micii sanitari au bandajat, au facut resuscitare pe manechin, au rezolvat cazuri de fracturi, entorse, arsuri, amputari si toate acestea în 8-10 minute!
Cei 220 de elevi participanti anul acesta la Concursul "Sanitarii Priceputi", au beneficiat, pe langa probele de concurs si de ateliere de educatie umanitara, ateliere de educatie pentru sanatate - aplicate prin participarea elevilor la jocul „Healthy-o-poly"(dezvoltat de un grup de voluntari ai Crucii Rosii Romane si premiat de Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie) asociate cu sesiuni de înviorare în fiecare dimineata, foc de tabara si platforme artistice (dans, muzica, arte plastice) realizate de participanti.
La editia cu numarul 54 a concursului "Sanitarii Priceputi" au praticipat elevi de liceu, membri ai echipajelor castigatoare ale fazei pe judet si pe sector al Municipiului Bucuresti.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD