back

Comunicate

17.11.2016

Crucea Rosie prezinta în premiera filmul documentar “Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana” pe Trinitas TV

Filmul documentar "Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana" va fi difuzat în premiera, astazi, 17 noiembrie, de la ora 20.00 pe Trinitas TV. Crucea Rosie Romana a lansat, ieri, 16 noiembrie, filmul documentar "Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana", în cadrul unui eveniment special în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. în prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Alaturi de Crucea Rosie Romana au fost domnul Acad. Constantin Balaceanu Stolnici, dna. Acad. Sabina Ispas (Institutul de Etnografie si Folclor Constantin Brailoiu al Academiei Romane), dna Margareta Paslaru, dna. Mihaela Geoana, dna. Iuliana Tudor, dl. Raed Arafat, reprezentanti ai Muzeului National al Satului, reprezentanti ai Corpului Diplomatic din Romania, reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, parteneri, membri si voluntari de Cruce Rosie.

Filmul "Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana" a fost realizat în contextul aniversarii a 140 de ani de la înfiintarea celei mai mari organizatii umanitare din tara. Acesta este un omagiu adus nenumaratelor generatii de voluntari care, de-a lungul timpului, au acordat ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferinta ranitilor si bolnavilor în timp de razboi, care au tratat copii, tineri si batrani în timpul epidemiilor de malarie, holera, tifos si tuberculoza, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de razboi sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodata, voluntarilor care, în prezent, duc mai departe misiunea umanitara a Crucii Rosii Romane.

"Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana" este un film despre oameni si despre faptele lor bune, despre evenimente care au marcat istoria tarii noastre, despre drame sociale si despre compasiunea umana. Este istoria unui simbol care este si în Romania, ca peste tot în lume, un simbol al sperantei", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Rosii Romane la evenimentul de lansare a filmului.

Tot ieri, Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Presedintele Crucii Rosii Romane, în semn de apreciere a activitatii depuse de voluntarii Crucii Rosii Romane a organizat la Palatul Elisabeta o ceremonie de premiere. Peste 50 de voluntari de la filialele din tara au primit cate o placheta cu titlul Voluntar pentru umanitate.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD