back

Comunicate

23.11.2016

Crucea Rosie Romana a infiintat o retea de suport pentru femeile victime ale violentei domestice

Joi, 24 noiembrie, Crucea Roșie Română a invitat la aceeași masă reprezentanți ai autorităților publice naționale și locale și organizații neguvernamentale, care activează în acest domeniu, pentru a găsi împreună soluții și metode pentru creșterea rezilienței femeilor victime ale violenței domestice. Incepand din luna ianuarie a acestui an, Crucea Roșie Romana in parteneriat cu Societatile Nationale de Cruce Roșie din Danemarca, Ungaria și Bulgaria desfașoara proiectul "Dezvoltarea rezilientei femeilor victime ale violentei domestice". Acesta se adreseaza femeilor care au reușit sa iasa din relatii violente și se confrunta cu noi provocari emotionale, sociale şi profesionale.

In cadrul proiectului, Crucea Roșie Romana a infiintat un mediu securizant in care femeile victime ale violentei domestice primesc suportul psiho-emotional necesar in identificarea unor noi oportunitati pentru o viaţa mai buna. Totodata, femeile și copiii sunt implicati in activitati sociale și recreative, excursii, spectacole, cafenele sociale și beneficiaza de informatii utile cu privire la dezvoltarea personala, educatie parentala, nutritie, sanatate etc.

Reteaua de suport este formata din voluntari de Cruce Roșie din comunitate și experti ai Fundatiei Sensiblu care ofera suport, coordonare și supervizarea voluntarelor implicate in activitatile proiectului. Toti voluntarii participanti in proiect au fost instruiti de experti ai Federatiei Internationale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie și de experti ai Fundatiei Sensiblu.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD