back

Comunicate

10.09.2008

Competitia Nationala de prim ajutor

Bucuresti, 10 septembrie 2008: Vineri, 12 septembrie 2008, la tabara Arbanasi din judetul Buzau, Crucea Rosie Romana Bucuresti, 10 septembrie 2008: Vineri, 12 septembrie 2008, la tabara Arbanasi din judetul Buzau, Crucea Rosie Romana organizeaza unul dintre cele mai importante evenimente de prim ajutor din Romania, finala Competitiei Nationale de prim ajutor pentru echipele de interventie la dezastre.

La competitie vor participa voluntarii din echipele de interventie la dezastre ale filialelor de Cruce Rosie din judetele Arad, Brasov, Dambovita, Iasi, Mehedinti, Tulcea si Sector 1 Bucuresti, castigatoare ale fazelor zonale ale concursului.

Componenta a programului Crucii Rosii Romane de pregatire pentru interventie la dezastre, concursul are ca obiective principale evaluarea cunostintelor si perfectionarea metodelor de acordare a primului ajutor. Probele de concurs vor avea un grad de dificultate foarte mare, tocmai pentru a testa viteza timpului de reactie al echipelor in situatie de stres. Astfel, pentru probele practice vor fi simulate cazuri de interventie la accident rutier, inundatii, cutremure, incendii, acoperind toata aria situatiilor in care acordarea primului ajutor este vitala.

Echipa care se va plasa in fruntea clasamentului, va reprezenta Romania in anul 2009 la Conventia Europeana de Prim Ajutor –FACE – ce se va desfasura in Oldenburg, Germania.

Competitia Nationala de prim ajutor reprezinta, totodata, un semnal pe care voluntarii Crucii Rosii Romane vor sa-l traga pentru a creste nivelul constientizarii populatiei cu privire la acordarea primului ajutor si la prevenirea accidentelor. Sambata, 13 septembrie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, la ora 12,00, toti participantii prezenti in tabara, vor forma „Lantul uman al Primului Ajutor pentru Viata”. Este o actiune comuna a tuturor Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie care vor face acelasi „Lant uman” la aceeasi ora in toate colturile lumii. „Cu totii suntem mai mult sau mai putin vulnerabili, insa totii avem capacitatea de a invata si acorda primul ajutor pentru a salva o viata”, acesta este mesajul cheie al Zilei Mondiale a Primului Ajutor din partea Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD