back

Noutati

22.11.2017

Delegația Federației Internaționale a Crucii Roșii și Semilunei Roșii în România

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Crucii Roșii Române, a primit ieri, marți, 21 noiembrie 2017, la Palatul Elisabeta o delegație din partea Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FISCR), condusă de domnul dr. Kerem Kinik, vicepreședintele Federației. La întâlnire a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu și domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Printre invitați s-au numărat domnul Alper Küçük, directorul general adjunct al Semilunei Roșii din Turcia și domnul Simon Missiri, Directorul regional FISCR pentru zona Europa. Au fost prezent la întâlnire și Excelența Sa domnul Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România.
Au fost discutate rezultatele reuniunii internaționale a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, recent încheiată în Antalia, la care au luat parte delegații din 190 de state ale lumii. Principesa Moștenitoare Margareta, președintele Crucii Roșii Române, a felicitat pe dl Kinik pentru alegerea sa ca vicepreședinte al Federației Internaționale.
Delegația Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie a vizitat, de asemenea, Sediul Central al Crucii Roșii Române unde s-a întâlnit cu personalul angajat. Cu această ocazie a fost prezentat raportul de activitate al organizației și s-au pus bazele semnării unui protocol de colaborare cu Semiluna Roșie Turcă.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD