back

Comunicate

10.11.2008

Voluntarii Crucii Rosii trec pe COSMOTE

COSMOTE Romania a donat Crucii Rosii Romane un numar de 520 de pachete de telefonie mobila, prin care voluntarii organizatiei vor putea comunica atunci cand intervin in diferite situatii si zone afectate din tara, ca si in cazul inundatiilor din Moldova din iulie 2008.


“Voluntarii Crucii Rosii sunt intotdeauna acolo unde este nevoie de ajutorul lor, in toate situatiile de urgenta sau in caz de dezastre. De multe ori, ei intervin in zone greu accesibile din tara, in locuri in care comunicarea este cruciala pentru a salva vieti. Tocmai de aceea, COSMOTE doneaza Crucii Rosii echipamente de telefonie mobila care sa asigure o legatura permanenta si neintrerupta in timpul operatiunilor de salvare. Astfel, dorim sa fim alaturi de cei aflati in dificultate”, declara Stefanos Theocharopoulos, CEO COSMOTE Romania.

“Voluntarii Crucii Rosii joaca un rol esential in procesul de asistenta a victimelor dezastrelor. Cu ajutorul acestor oameni inimosi, Crucea Rosie poate interveni in cazuri de dezastre naturale, poate oferi bunuri de prim ajutor si de prima necesitate celor care sufera. De asemenea, tot prin intermediul voluntarilor, Crucea Rosie poate realiza o evaluare a nevoilor populatiei afectate. Donatia COSMOTE ii va ajuta pe voluntarii nostri sa se mobilizeze mai rapid, pentru a interveni in zonele in care este nevoie”, spune Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Prin acest acord, COSMOTE Romania a donat 520 de pachete de comunicare (telefon mobil si cartele SIM) pentru liderii voluntarilor si coordonatorii locali ai Crucii Rosii Romane, persoane implicate in interventii de urgenta in toate cele 42 de judete din Romania.

 

Donatie Cosmote

 

COSMOTE este un sustinator constant al activitatilor Crucii Rosii, atat prin deschiderea gratuita a unor de numere de telefon prin care se pot face donatii, cat si prin alte activitati umanitare. Angajatii companiei s-au alaturat si ei in sprijinirea programelor asociatiei, prin donatii de imbracaminte, jucarii si carti.

Despre COSMOTE

Prin activitatile sale externe de responsabilitate sociala, COSMOTE vizeaza domenii precum mediul, educatia si imbunatatirea mediului social. Intre partenerii COSMOTE se regasesc MaiMultVerde, Crucea Rosie Romania, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR) si Salvati Copiii. COSMOTE este membru fondator al Mentorship, singura platforma online de indrumare profesionala si educatie non-formala din Romania, adresata elevilor de liceu si studentilor.

Despre Crucea Rosie

Crucea Rosie Romana, infiintata in 1876, este o organizatie neguvernamentala de interes national, bazata pe voluntariat. Membru al Miscarii Internationale de Crucea Rosie, organizatia este ghidata de principiile fundamentale Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate. Crucea Rosie are ca misiune prevenirea si alinarea, in mod impartial a suferintei umane in orice imprejurare, fara nici o discriminare bazata pe cetatenie, nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt promovarea valorilor umanitare, pregatirea si interventia in cazul unui dezastru, promovarea sanatatii si asistenta persoanelor la nivel comunitar.

Bucuresti, 10 noiembrie 2008

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD