back

Stiri

24.11.2008

Crucea Rosie Romana vine in sprijinul persoanelor bolnave de tuberculoza

Cruce Rosie Romana, prin filialele de Cruce Rosie Iasi si Prahova, vine in ajutorul persoanelor bolnave de tuberculoza (TB).

Incepand cu luna decembrie 2008, Crucea Rosie Romana, prin filialele de Cruce Rosie Iasi si Prahova, implementeaza proiectul “Cresterea aderenţei la tratament a bolnavilor TB prin acordarea de stimulente” . Timp de cinci luni, bolnavii TB din cele doua judete care isi respecta integral tratamentul, vor primi lunar tichete asist in valoare de 50 de lei. In situaţia in care persoanele aflate sub supraveghere nu-si urmeaza in totalitate tratamentul, numarul tichetelor sociale scade in funcţie de numarul absenţelor inregistrate. “Bolnavii de tuberculoza se confrunta cu o serie de probleme care uneori ii determina sa abandoneze tratamentul: stare generala buna dupa o perioada de tratament, reacţii neplacute ale medicamentelor tuberculostatice, lipsurile financiare, mediu familial inadecva, etc. Crucea Rosie Romana desfasoara acest proiect prin care bolnavii de TB sunt motivati material sa depaseasca aceste obstacole si sa respecte tratamentul integral”, a declarat Dr. Victoria Mihaescu, Director Programe al Crucii Rosii Romane. Distributia tichetelor sociale va fi facuta de voluntarii Crucii Rosii Romane in dispensarele TB din judetele Iasi si Prahova.Proiectul este finanţat de Fondul Global de Lupta Impotriva SIDA, TBC si Malarie prin Fundaţia Romanian Angel Apeal.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD