back

Comunicate

05.12.2008

De ziua voluntariatului, personalitatile au donat timp pentru Crucea Rosie

Cu ocazia Zilei Internationale a Voluntariatului, Crucea Rosie Romana a lansat campania "Doneaza timp!"

Cu ocazia Zilei Internationale a Voluntariatului, Crucea Rosie Romana a lansat campania "Doneaza timp!". In perioada 3-5 decembrie 2008, in Piata Universitatii a fost deschis "Centrul de colectare de timp", unde persoanele dispuse sa faca voluntariat, au avut ocazia sa afle cum isi pot folosi timpul liber intr-un mod util si placut.

Un ceas urias, simbol al voluntariatului, a fost postat in Piata Universitatii, iar persoanele care si-au exprimat dorinta de a-si oferi timpul liber pentru a fi voluntari, au scris prenumele pe un biletel, pe care l-au lipit pe cadranul ceasului. In doar doua zile, ecranul a devenit neincapator pentru cele 400 de persoane care vor sa devina voluntari. Presedintele Crucii Rosii Romane, dna Mihaela Geoana si-a exprimat increderea ca tot mai multi tineri vor intelege importanta activitatii de voluntariat si se vor implica activ in comunitatea din care fac parte. “Activitatea de voluntariat este o alternativa constructiva de petrecere a timpului liber, prin care iti poti descoperi si dezvolta abilitatile”, a spus dna Mihaela Geoana.

Vineri, 5 decembrie, la evenimentul organizat de Ziua Voluntariatului, alaturi de presedintele Crucii Rosii Romane au participat mai multe personalitati, cunoscute pentru activitatea lor umanitara: Andreea Marin Banica, Amalia si Ilie Nastase, Monica Barladeanu, Marina Almasan, Luminita Anghel, Veronica Savanciuc, Cristiana Copos, Oana Cociasu, Mihai Albu, Aura Urziceanu.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este cea mai mare organizatie umanitara din tara, bazata in principal pe voluntariat. La sfarsitul anului 2007, numarul voluntarilor activi de Cruce Rosie era de aproximativ 3 600 de persoane. Chemati de spiritul civic, altruism, dorinta de a face bine si convingerea ca actiunea lor va schimba ceva, voluntarii sunt resursa cea mai importanta a Crucii Rosii, ei sunt puterea umanitatii si aparatorii valorilor umanitare. Voluntarii Crucii Rosii se afla in centrul activitatilor destinate sa asiste persoanele vulnerabile.
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD