back

Despre Banca de Alimente

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Banca de Alimente presupune stocarea de alimente greu perisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara, pe baza evaluarilor efectuate de catre filialele de Cruce Rosie, precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete.

Inceput initial in doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Rosie, in prezent, proiectul se deruleaza in 39 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si 33 de judete din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timis, Valcea, Vrancea.

Magazine partenere: Carrefour Romania (toate hypermarket-urile si 4 Carrefour Market), Billa (31 de magazine din tara), METRO Cash&Carry Romania si METRO Punct, Mega Image, Cora Arad, Cluj, Constanta si Mehedinti.
Rezultate 2017: Timp de 8 ani am ajutat peste 114 800 de familii cu alimente greu perisabile. Peste 2 500 de voluntari / an s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire alimente

Pachetele cu alimente cantaresc, fiecare, cate 12 kg si contin alimente de baza precum: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. Valoarea unui pachet cu alimente este de aprox. 75 lei

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD