back

Asistenta la domiciliu pentru varstnici

Crucea Rosie Romana a lansat, in cadrul Galei - 135 de ani de umanitate, difuzata in direct de Televiziunea Romana, proiectul "Asistenta la domiciliu pentru varstnici". Proiectul are ca beneficiari persoanele in varsta cu probleme de sanatate, fara sustinere din partea familiei sau a unui serviciu specializat.Programul are trei componente distincte, menite sa aline suferinta batranilor, in functie de natura acesteia. Prima componenta o reprezinta activitatea voluntarilor, care asigura batranilor suport psihologic prin activitati de socializare, ii ajuta la plata facturilor sau la cumparaturi.

A doua componenta vizeaza ingrijirea acordata acestor varstnici prin personal specializat, care se ocupa de igiena personala sau a casei, de administrarea medicamentelor si de prepararea hranei.

Cea de-a treia componenta reprezinta un element de noutate pentru Romania - telemedicina, care incorporeaza noile tehnologii in beneficiul persoanelor vulnerabile. In faza initiala, acesta se va adresa persoanelor cu afectiuni cardiace, oferind posibilitatea de a controla tensiunea arteriala si functiile inimii, in timp real, prin legatura telefonica cu un centru de comanda, unde un medic centralizeaza si interpreteaza aceste date medicale. Cea de-a doua etapa a proiectului prevede extinderea serviciilor de asistenta de la distanta, pentru toate categoriile de persoane varstnice care locuiesc singure si nu beneficiaza de sustinerea familiei sau a altor apartinatori.

Batranii reprezinta o categorie foarte vulnerabila a semenilor nostri, care a beneficiat intotdeauna de atentia voluntarilor Crucii Rosii Romane. Dupa modelul proiectului pilot ce se deruleaza in filialele noastre din Bacau, Covasna si Harghita, dorim sa implementam acest proiect la nivel national.

Gala transmisa de TVR, pe 3 iulie, a fost un prim pas in colectarea de fonduri necesare derularii proiectului la nivelul fiecarei filiale de Cruce Rosie. Persoanele care vor sa se alature demersului Crucii Rosii Romane o pot face on line, pe site-ul Crucii Rosii Romane, dand click aici


Invitam toate persoanele fizice sau juridice care doresc sa isi manifeste solidaritatea fata de varstnicii singuri dar care merita un trai linistit, decent si demn, sa se implice in proiectul Crucii Rosii.


© Crucea Rosie
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD