back

Mesaj 8 mai Ziua Mondiala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

 

7 milioane de tineri voluntari din toata lumea isi dedica timpul liber pentru a imbunatati viata oamenilor vulnerabili, in cadrul Miscarii Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Toti acesti tineri produc zilnic schimbari pozitive in comunitatile in care traiesc.

Astazi, 8 mai, ii sarbatorim pe tinerii voluntari care in 2009, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea Miscarii Internationale pe campul de lupta de la Solferino, si-au luat angajamentul de a face mai mult, a face mai bine si a merge mai departe pentru a avea un impact semnificativ in lume.

In acest an, chemam tinerii voluntari sa creasca rezistenta comunitatilor, fiind activi intr-unul dintre urmatoarele domenii:
- Ajutand comunitatile sa se pregateasca mai bine pentru dezastre si alte situatii de urgenta;
- Sporind accesul la ingrijire medicala sau sporind constientizarea lipsei de acces sigur la ingrijire medicala in caz de conflict armat si in alte situatii de urgenta;
- Construind o cultura a non-violentei si pacii.

Confruntandu-ne cu provocari globale majore, cum ar fi schimbarile climatice, conflictele si violenta, urbanizarea si migratia, tinerii din intreaga lume arata ca ei vor sa fie parte la solutionarea acestora. Ei isi daruiesc timpul, energia si talentul lor. Ei sunt cei care valorifica la maxim puterea tehnologiei.

In Filipine, tinerii planteaza copaci pentru a proteja casele de furtuni si protejeaza barajele helesteelor pentru a asigura mijloacele de trai ale comunitatilor. In Gambia, tineri muzicieni transmit mesaje la evenimente locale despre vaccinuri, prevenirea malariei si a HIV/SIDA pentru a spori accesul comunitatilor la ingrijire medicala. In Liban, tinerii participa la Festivalul Pacii si la doborarea recordului mondial pentru cea mai mare panza pictata manual pentru diversitate, in scopul de a promova o cultura a non-violentei si a pacii. In Romania, tinerii voluntari au educat din 2009 pana in prezent, peste 10.000 de elevi in privinta notiunilor de respect, solidaritate si umanitate, inspirandu-i sa fie un model pentru semenii lor. Prin intermediul retelelor de socializare, tinerii se constituie intr-un grup de lucru virtual care promoveaza Principiile Fundamentale si viziunea lor asupra activitatilor Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie la nivel global.

Prin voluntarii nostri tineri, ne indeplinim misiunea ca Miscare Internationala. In Crucea Rosie Romana incurajam tinerii sa indeplineasca roluri de lideri pentru a ajuta mai mult si mai bine populatia vulnerabila. Ii incurajam sa impartaseasca experiente si idei cu tineri din alte tari, sa beneficieze de reteaua globala din care fac parte si sa aiba o voce puternica in directionarea activitatii organizatiei noastre.
Chemam tinerii din Romania sa fie parte a solutiei la provocarile globale contemporane! Sarbatoriti alaturi de noi schimbarea pe care o puteti face in fiecare zi.Presedinte
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania


© Crucea Rosie
Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD