back

N-avem sânge!

Cand "N-avem Sange!" inceteaza sa mai fie o constatare sau un strigat de ajutor, devine amar o concluzie despre noi insine si despre lipsa noastra de curaj in a schimba lucrurile.

Foarte interesant este ca statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii plaseaza Romania in zona de avarie din punct de vedere a donatorilor voluntari, iar noi parca parem impacati cu asta. Media europeana este in jur de 36 de donatori voluntari la 1000 de locuitori, in vreme ce la noi in tara sunt sub 20. Trebuie mentionat ca alte state europene stau cu totul altfel. Danemarca, spre exemplu, se poate lauda cu 60 de donatori la 1000 de locuitori.

Romania este tara noastra si asa va fi mereu, pentru ca nimeni nu poate trai fara tara lui, chiar si atunci cand alege sa o paraseasca pentru o perioada. Este prin urmare datoria noastra de romani sa facem Romania sa functioneze, trecand peste rautati si instrainari de moment.

Doar sangele romanesc va putea face Romania sa traiasca si sa ofere siguranta romanilor, aflati in nevoie de sange, dupa grave operatii sau calamitati.

Aceasta este misiunea pe care astazi alege sa o ia asupra-i Crucea Rosie Romana, in cel de-al 141-lea an de existenta.

Ne-am obisnuit de prea multe ori sa ne sensibilizam doar in ultimul moment, doar cand suferinta ne copleseste, doar cand dramele ocupa prima pagina a fluxurilor de stiri.

Cum ar fi daca ne-am sesiza inainte ca dramele sa fie generalizate? Cum ar fi daca am intelege ca sangele si produsele derivate au o valabilitate scurta si ca uneori un val prea mare de donatori nu poate fi pretuit cum se cuvine?
Crucea Rosie Romana porneste aceasta campanie de constientizare cu dorinta ca tot mai multi romani sa inteleaga ca e nevoie ca donarea de sange sa fie un proces sustinut si pe termen lung. Numai asa vom schimba ceva cu-adevarat in bine in sistemul de sanatate romanesc.

Beneficiile de sanatate pentru donarea consecventa de sange sunt enorme pentru sanatatea fiecarui donator, dar cel mai mult conteaza senzatia de conexiune profunda, pe care fiecare o va resimti fata de semenii sai si fata de tara sa.
E nevoie de foarte mult curaj sa schimbam ceva in bine in fiecare dintre noi. Noi Crucea Rosie Romana am pornit de-aici, de la Campania "N-avem Sange!"

Ne dorim sa va-nstiintam cat mai curand ca de fapt AVEM SANGE!


Pana atunci puteti urmari parcursul nostru in aceasta campanie si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosieromana/?fref=ts

Companiile interesate sa sustina aceasta campanie se pot adresa cu un mail Departamentului de Fundraising al Crucii Rosii Romane, la adresa: vladut.mihalache@crucearosie.ro.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD