back

Tinerii - actori ai schimbarii

Poiect finantat de Lebara Foundation prin intermediul Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Aria geografica: Bucuresti si limitrof,  centru si sud-vest
Target: 4,000 tineri (elevi de gimnaziu si liceu, de la 10 la 19 ani)

Crucea Rosie Romana deruleaza in perioada ianuarie-decembrie 2012 proiectului educational YABC (Youth as Agents of Behavioural Change) „Tinerii-actori ai schimbarii” destinat tinerilor în vederea transformarii pozitive a mentalitatilor și comportamentelor pentru a contribui la dezvoltarea societatii romanești.

„Tinerii-actori ai schimbarii” este finantat prin intermediul Federatiei Internationale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, de Fundatia Lebara din Marea Britanie si are ca scop principal promovarea valorilor umanitare in randul tinerilor cu varste cuprinse între 11 si 19 ani.

Proiectul este implementat în unitaţi de învaţamant preuniversitar, la gimnaziu - clasele V–VIII şi liceu - clasele IX–XII, prin intermediul filialelor de Cruce Roșie partenere din Bucuresti (sector 1 si 6), Craiova, Ilfov si Sibiu.
Reţeaua de voluntari de Cruce Roșie, formata in acest proiect, integreaza valorile umanitare şi le difuzeaza catre structurile educative.

Difuzarea se face prin ateliere interactive compuse din 4 module (50 min./atelier)
Atelierele sunt urmate de platforme creative de mobilizare sociala prin care elevii pot exprima principiile actiunii umanitare prin intermediul dansului, muzicii, teatrului, artelor plastice sau sportului.
Mai departe, voluntarii Crucii Rosii sustin elevii care doresc sa transforme conceptele umanitare in proiecte in beneficiul comunitatii lor.

Proiectul „Tinerii-actori ai schimbarii” sustine tinerii pentru:
a adopta rolul de lideri;
a inspira transformarea pozitiva a mentalitatilor, atitudinilor si comportamentelor atat în ei înșiși cat și în comunitatea lor contribuind astfel la dezvoltarea societatii;
a conștientiza realitatile internationale, cum ar fi impactul conflictelor armate și al migratiei asupra dezvoltarii unei tari;
a elimina stereotipurile negative privind migrantii și minoritatile și a scoate in evidenta contributia acestora la dezvoltare și diversitate.

„Tinerii-actori ai schimbarii” face parte din programele de educatie umanitara derulate la nivel international de Miscarea de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Programele de educatia umanitara au ca scop educarea tinerilor în spiritul principiilor și valorilor umanitare pentru sustinerea unei culturi bazate pe respect fata de diversitate, non-violenta și incluziune sociala. Educatia umanitara contribuie la modelarea caracterelor și dezvoltarea capacitatilor tinerilor pentru a deveni cetateni responsabili, toleranti și pregatiti într-o lume guvernata de shimbare și de diversitate.

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD