back

Voluntariat

Implica-te! Fii voluntar de Cruce Rosie!
  • Vrei sa faci ceva deosebit cu viaţa ta?
  • Vrei sa faci ceva cu adevarat folositor lumii in care traiesti?
  • Vrei sa oferi o clipa din timpul tau liber celor nefericiti?Daca raspunsul tau este da, da si DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alatura-te unei familii de peste 10 000 de voluntari de Cruce Rosie din Romania.


Ai oportunitatea acum sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa tine! Poti sa ajuti un batran sa zambeasca din nou, sa dai speranta unui copil prins in „ghiarele” saraciei, sa ajuti o familie de sinistraţi sa-si refaca gospodaria, sa ajuti un bolnav sa-si recapete sanatatea.

Fa si tu ceea ce noi facem de 132 de ani! Alatura-te visului comun al inaintasilor nostri.
"…Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume." (Mahatma Ghandi).

Definitie
Conform legii române Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie iniţiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestaţie materiala.
Activitatea de voluntariat este reglementata in România prin Legea 195/2001.

Voluntariatul in cadrul Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este o activitate:
- motivata de consimţamântul liber al persoanei care voluntariaza si nu de dorinţa unui câstig financiar sau material sau de presiuni externe de natura sociala, economica sau politica;
- desfasurata in beneficiul categoriilor si comunitaţilor vulnerabile si in concordanţa cu Principiile Fundamentale ale Miscarii Internaţionale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie;
- organizata de reprezentanţi recunoscuţi ai Societaţii Naţionale de Cruce Rosie.

VoluntariSufletul si viitorul nostru
Voluntariatul a reprezentat sufletul Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea acesteia in 1863. Voluntarii sunt in prezent, asa cum au fost intotdeauna, coloana vertebrala a tuturor activitatilor de Cruce Rosie, ajutand Societatea Nationala sa deruleze programe de succes si asistand zeci de mii de persoane vulnerabile aflate in dificultate.

Crucea Rosie Romana beneficiaza de aportul a peste 10000 de voluntari, din care 40% sunt tineri.

Devotamentul voluntarilor nu reduce numai costul activitatilor, ci permite Societatii Nationale si filialelor sa ajute mult mai multe persoane cu fondurile disponibile, voluntariatul reprezintand sufletul actiunii noastre umanitare.

Voluntarii au un rol cheie si in conducerea organizatiei, presedintele Societatii Nationale fiind de asemenea voluntar. Toate organizatiile de conducere centrale si locale sunt formate din voluntari. Toate deciziile ce ghideaza activitatea SNCRR sunt luate de voluntari.

 

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD