back

Buzau

Dir. Birzu FLOAREA
Tel. 0238 714 961
fax. 0238 714 961
B-dul N. Balcescu nr.48, Buzau, cod postal 120247
buzau@crucearosie.ro
Cont (donatii): RO 02 CRDZ 029A 0373 0048 1001 - ROMEXTERRA BANK S.A., Sucursala Buzau.

Subfiliale: 60 de subfiliale judetene

Resurse umane:
Membri cotizanti: 2036.
Voluntari: 400.

Formatori: 8 formatori

Obiectivul strategic al programului organizatoric in anul 2007 a fost: "consolidarea elementelor unei filiale care sa functioneze bine, care sa-si mobilizeze sprijinul si sa-si indeplineasca misiunea umanitara, contribuind la ameliorarea situatiei celor mai vulnerabile categorii ale populatiei."

Parteneriate: I.J.S.U., Inspectoratul Scolar, Directia Judeteana de Tineret, Licee, O.A.M.M.R., Scoala Postliceala Sanitara de Stat, Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog, A.S.P., etc.

Activitati organizate:
Programul de pregatire in caz de dezastre si acordarea primului ajutor.

Obiectivul strategic al acestui program a fost: "crearea si dezvoltarea unor mecanisme eficiente pentru interventii in caz de dezastre si conflict armat".

CRR Buzau are un detasament de interventie constituit la nivelul subfilialei Ramnicul Sarat, iar pentru Municipiul Buzau, un detasament format dintr-un numar de 17 persoane (4 medici, 3 asistenti medicali, 5 profesori, dintre care 2 sunt directori, 2 economisti, un contabil si 2 studenti).

La 01.03.2008 , vor incepe cursurile de pregatire a detasamentului si a cate unui reprezentant al fiecarei subfiliale, cu durata de aproximativ 22 ore.

In anul 2007, CRR Buzau a participat cu detasamentul de interventie la exercitii tactice complexe, organizate de I.J.S.U. Buzau in diferite locatii: barajul Siriu, Piata Dacia, Nehoiu, Patarlagele.

In anul 2007 s-au deschis oficial cursurile de prim ajutor, gratuite, la Liceul Grigore Moisil cu participarea domnului profesor doctor Toma vicepresedinte al S.N.C.R.R. Au fost instuiti pe parcursul anului scolar, aproximativ 320 de elevi ai liceelor municipale.
De asemenea au fost instruiti contracost angajatii firmei Ursus si cursantii scolilor de soferi.

Filiala este in masura sa desfasoare aceste activitati, existand un contract cu medic specialist si avand cei 8 formatori voluntari ai sai.

Cei care doresc sa participe la cursuri se adreseaza Filialei Buzau din B-dul N.Balcescu nr.43 sau la tel 0238/714961

Buzau


Programul social
Obiectivul strategic al acestui program: "dezvoltarea sarcinilor de asistenta sociala".
Activitatile cu caracter umanitar desfasurate in 2007 de filiala s-au concretizat in:
- distribuirea de pachete alimentare a unui numar de 10 familii in preajma sarbatorilor de Paste;
- ajutorarea unui numar de 7 familii care ne-au solicitat ajutorul, constand in: fotoliu rulant, proteze de san, soba, frigider, calorifere, perne, covor, lenjerii, vase de bucatarie,seturi de igiena,trening-uri,alimente,bani etc;
- "Daruri de Craciun" -activitate implementata cu ocazia sarbatorilor de iarna din 2007 pentru un numar de 287 de beneficiari, copii cu dizabilitati si batranii Azilului Marghiloman. Actiunea a constat intr-un spectacol de 3 ore, care a cuprins: program artistic oferit de Laurentiu Cazan, care a dorit sa participe voluntar, elevii Liceului de Arta si o parte dintre copii cu dizabilitati pentru care a fost organizat spectacolul. La finalul programului artistic copii si batranii au primit daruri de la Mos Craciun;
- pe langa celelalte ajutoare cu caracter umanitar, CRR Buzau a contribuit financiar la repatrierea trupului neansufletit al buzoianului Niscoveanu Cornel, decedat in Italia;
- in realizarea acestor activitati umanitare am fost sprijiniti de autoritatile locale, institutii si firme particulare.

Programul de educatie pentru sanatate:
Obiectivul: "dezvoltarea programelor de sanatate si cele privind asistenta persoanelor in comunitate".

Activitati:
- Concursul pentru sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi" s-a desfasurat la toate nivelurile prevazute: local, zonal, judetean si national. In faza zonala au participat in total 10 scoli si licee, iar la faza pe tara au participat elevii Scolii generale "V. Cristoforeanu" sub indrumarea doamnei profesor Laurentia Paun, echipa clasandu-se pe locul 27 din cele 44 de reprezentante ale judetelor si Sectoarelor Capitalei;
- In anul 2007 s-au deschis oficial cursurile de prim ajutor, gratuite, la Liceul Grigore Moisil cu participarea domnului profesor doctor Toma vicepresedinte al S.N.C.R.R. Au fost instuiti pe parcursul anului scolar, aproximativ 320 de elevi ai liceelor municipale;
- Au fost instruiti contracost angajatii firmei Ursus si cursantii scolilor de soferi;
- Filiala este in masura sa desfasoare aceste activitati, existand un contract cu medic specialist si avand cei 8 formatori voluntari ai sai.
Cei care doresc sa participe la cursuri se adreseaza Filialei Buzau din B-dul N.Balcescu nr.43 sau la tel 0238/714961.

Programul de pregatire a surorilor voluntare de Cruce Rosie.
Obiectiv: "pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie si implicarea in activitatile specifice filialei, in conformitate cu Codul etic pentru surorile de C.R./S.R".
In anul 2007-2008 au fost inscrise 23 de eleve la cursurile de Surori Voluntare.

Programul de tineret:
Obiectiv: "dezvoltarea si specializarea structurii de tineret".

Activitati:
- "Vacanta Sperantei" - la Bisoca. Au beneficiat gratuit 7 elevi eminenti cu situatii materiale si financiare precare, din sapte scoli diferite, alaturi de grupa castigatoare a concursului "Sanitarii Priceputi" si membrii detasamentului de interventie la dezastru, totalizand 37 locuri;
- noiembrie 2007, impreuna cu Directia de Tineret CRR Buzau a organizat un training demonstrativ de prim ajutor premedical la Poiana Pinului, unde formatori ai Crucii Rosii au instruit aproximativ 60 de persoane cu atributii pe linia situatiilor de urgenta;
- pe parcursul anului 2007 filiala , prin formatorii sai a organizat activitati informative despre Crucea Rosie, in diverse scoli si gradinite.

 

Conturi deschise la BRD - Piata Romana: RO44BRDE410SV20462054100 LEI RO36BRDE410SV24659404100 EUR RO85BRDE410SV18987804100 USD