Spitalele au nevoie de aparatură medicală, materiale de protecție și consumabile de unică folosință.
Persoanele vulnerabile au nevoie de alimente, produse igienico-sanitare.

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru:

  • Dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19
  • Ajutor cu materiale de protecție pentru personalul angajat din instituțiile care asigură permanență  în cadrul instituțiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.
  • Ajutor cu pachete alimentare și pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.
  • Ajutor pentru centrele de carantină din țară, în limita resurselor disponibile, și în strânsă legătură cu autoritățile locale.

Încă de la începutul acestei perioade de criză, Crucea Roșie Română s-a aflat, conform mandatului său, în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și a oferit sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul acestora în pandemia COVID-19.

Sumar interventie Crucea Rosie Romana

 

INFOGRAFIC 5 MAI 2020 https://youtu.be/rhNW_GnSK4Y

În cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri “Romania Salvează Romania”,  Crucea Roșie Română a colectat suma de 7 141 176   euro. Astfel, de la persoane juridice s-a colectat suma de 6 881 000 de euro, de la persoane fizice s-a colectat suma de 170 624 euro și din donații SMS, 89 552 euro.

Până la data de 1 iulie 2020, Crucea Roșie Română a făcut achiziții de echipamente medicale și materiale de protecție necesare unităților sanitare în valoare de 5 564 439  euro.

În prezent, Crucea Roșie Română are în procedură de achiziție, aparatură medicală și materiale de protecție în valoare de 1 576 737 euro.

Materialele în proces de achiziție sunt:

  •  combinezoane (10 000 buc)
  •  dezinfectant pentru suprafețe (10 000 litri)
  •  dezinfectat de mâini (10 000 litri)
  •  mănuși (500 000 buc)
  •  măști (60 000 buc)
  •  ventilatoare ( 5 buc)
  •  alimente de bază (în valoare de 82 474 euro)
  •  Kit-uri de secventiere SARS CoV-2.

 

Spitale care au primit sprijin de la Crucea Rosie Romana

  •  175 Unități sanitare cu pacienți COVID din toată țară: au primit echipamente medicale și material de protecție precum mănuși, măști, viziere, ochelari de protecție, halate, combinezoane, botoși.  
  •  105 unități sanitare cu pacienți COVID din țară: au primit produse de igienă și dezinfectanți
  •  136 de Unități sanitare cu pacienți COVID din țară: au primit materiale electrocasnice utile în această perioada precum frigidere, mașini de spălat, aparate de cafea, cuptoare cu microunde, fierbătoare, uscătoare.
  •  175  Unități sanitare cu pacienți COVID din toată țară: au primit produse alimentare și răcoritoare: apă, sucuri, energizamte, dulciuri, cafea, cipsuri etc.
  •  580 de cabinete individuale medici de familie: au primit 1420 perechi de mănuși, 40300 măști, 720 viziere și 720 combinezoane
  • 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri de testare în valoare de 1 200 000 euro au fost distribuite la: Spitalul ROL 2 din București și UM Constanța,  la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalele care au pacienți COVID din Suceava, Timișoara, Craiova, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca și Drobeta Turnu-Severin.
  • Toate unitățile sanitare cu pacienți COVID (aproximativ 50 de spitale) au primit: mănuși, măști, viziere, dezinfectanți.
  • 1 milion de măști sanitare au fost distribuite la:  MAPN, IGSU, Poliției de Frontiera, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări, ANAF, filialele de Cruce Roșie din toată țara. Măștile au ajuns la personalul angajat și la voluntarii care intră în contact direct cu persoanele afectate de COVID-19.
  • Spitalul ”Marius Nasta” – 1 BRONHOFIBROSCOP, 1 defibrilator, 7 dozatoare pentru purificare a apei potabile
  • ROLL 2 Otopeni – 1 generator, 1 stație de oxigen
  • MATEI BALS – 5 monitoare pentru funcții vitale,  100 de cutii cu mănuși de unică folosinta,  200 buc viziere, 40 l dezinfectant de suprafete, 150 buc servețele dezinfectante , 300 buc produse domestos pentru igienizare toalete, 5 l dezinfectant de mâini
  • Spitalul Colentina Bucuresti: Manusi de unica folosinta – 100 de cutii, Viziere - 200 buc, Domestos 300 buc, Dezinfectant de maini – 5 l, Dezinfectant de suprafete – 40 l, Servetele dezinfectante – 150 buc

Alte intervenții ale Crucii Roșii Române în pandemia în perioada 28 februarie – 1 iulie 2020

 

  • 250 autorități publice centrale și locale: ISU, Poliția Română, Poliția Locală,  Poliția de Frontieră, Jandarmerie, Ambulanța, Prefecturi, Primării, ITM, DGASPC, DAS, Serviciul Inmatriculari Auto, Directia de Sport si Tineret, CJPC etc au primit: materiale de protecție (mănuși, măști, viziere, combinezoane), dezinfectanți, apă, dulciuri, băuturi răcoritoare.
  •  80 centre de carantină au fost sprijinite cu cazarmanent (lenjerii, paturi, pături, perne, saci de dormit),  materiale de protecție (mănuși, măști, viziere, combinezoane), dezinfectanți, produse de igienă (săpun, șampon, hârtie igienică, detergent, pasta și periuțe de dinți, produse pentru igienă personală etc)
  • 81 de ONG-uri au fost sprjinite cu pachete cu alimente de bază, pachete cu produse de igienă, materiale de protecție (mănuși, măști).
  • 13 000 de familii izolate și vulnerabile au primit pachete cu alimente de bază și pachete cu produse de igienă, mănuși și măști de protecție.
  • 8 097 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roșii Române
  • 9 filiale de Cruce Roșie din țară au sprjinit familii / persoane izolate la domiciliu în efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic.
  • 2 filiale de Cruce Roșie au asigurat în punctele de staționare de pe autostrada A1, apă și alimente persoanelor sosite din străinătate și escortate de forțele de ordine până la localitățile de domiciliu
  • 2000 de voluntari din toate filialele din țară, precum și personal angajat  s-au implicat zilnic în acțiuni de intervenție
  •  Cu sprijinul Guvernului României, implementează o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.  Au fost tipărite 150 000 de broșuri informative, 10 000 de afișe care au fost distribuite la nivel național în mediul urban și rural cu sprijinul voluntarilor. Campanie are și o componentă de promovare social media.

Situatia la nivel national

Până la data de 1 iulie 2020 Crucea Roșie Română:

În urma campaniei umanitare de strângere de fonduri România Salvează România, lansată de Crucea Roșie Română în luna martie, cu scopul dotării unităților sanitare cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19, s-a strâns suma de 7 141 176   euro. Astfel, de la persoane juridice s-a colectat suma de 6 881 000 de euro, de la persoane fizice s-a colectat suma de 170 624 euro și din donații SMS, 89 552 euro.

Alături de fondurile colectate, în cadrul campaniei umanitare, Crucea Roșie Română a primit donații de produse în natură în valoare de 2 milioane de euro.

Beneficiarii campania România Salvează România

  •  175 Unități medicale de pe întreg teritoriul României au fost dotate cu aparatură medicală, materiale de protecție de strictă necesitate, produse de dezinfecție, materiale de curățenie, produse alimentare și aparatură electocasnică.   
Echipamentele medicale achiziționate și distribuite unităților medicale: 
o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi
aparate de testare rapidă COVID (10 buc) și kituri de testare rapidă (350 buc)
monitoare pentru funcții vitale (20 buc)
injectomate (156 buc)
stativ injectomate (24 buc)
stație de oxigen (1 buc)
purificatoare de aer (2 buc)
bronhofibroscop (1 buc)
paturi pentru secțiile de terapie intensivă (10 buc)
generator (1 buc)
termometre (212 buc)
ventilatoare (35 buc)
defibrillator (1 buc)
purificator de aer (2 buc)
ecograf (1 buc)
electocardiograf (1 buc)
reparații ventilatoare în valoare de 179 000 euro
seturi lenjerii pentru spitale (10 seturi)
tunel de dezinfecție (4 buc)
teste COVID19 (200 buc)
tăvițe bloc operator (13 buc)
halate chirurgicale

Materiale de protecție achiziționate și distribuite:
mănuși (2 215 000 buc)
măști (2 255 000)
viziere (21 500 buc)
ochelari de protecție (230 buc)
combinezoane (20 250 buc)
botoși (500 buc)
dezinfectanți de mâini (5 935 litri)
dezinfectant suprafețe (2 575 litri) 
       Totodată, unitățile sanitare au beneficiat de donații în natură precum produse de igienă, produse de dezinfecție, apă, băuturi răcoritoare, energizante, frigidere, mașini de spălat, uscătoare, fierbătoare, cafetiere, preparate calde, dulciuri etc. 

Alți beneficiari ai campaniei:
·         250 autorități publice centrale și locale au fost sprijinite cu materiale de protecție pentru personalul angajat: ISU, Poliția Română, Poliția Locală,  Poliția de Frontieră, Jandarmerie, Ambulanța, Prefecturi, Primării, ITM, DGASPC, DAS, Serviciul Inmatriculari Auto, Directia de Sport si Tineret, CJPC etc au primit: mănuși, măști, viziere, combinezoane, dezinfectanți, apă, dulciuri, băuturi răcoritoare.
·         580 de cabinete individuale medici de familie au primit mănuși, măști, viziere și  combinezoane. 
·         13 000 de persoane vulnerabile aflate în izolare la domiciliu au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază și pachete cu produse de igienă personală și produse de curățenie 
·         297 de cetățeni străini refugiați / migrați în România au fost sprijiniți cu pachete cu alimente, produse de igienă și articole de îmbrăcăminte. 
·         80 de centre de carantină din țară au fost sprijinite cu materiale de cazarmanent din depozitele proprii ale Crucii Roșii Române: lenjerii, paturi, pături, perne, saci de dormit,  mănuși, măști, viziere, combinezoane, dezinfectanți, săpun, șampon, hârtie igienică, detergent, pasta și periuțe de dinți, produse pentru igienă personală etc
·         81 de ONG-uri din țară au fost sprijinite cu pachete cu alimente de bază, pachete cu produse de igienă, materiale de protecție. 
·         8 097 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roșii Române 
·         9 filiale de Cruce Roșie din țară au sprijinit familii / persoane izolate la domiciliu în efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic. 
·         2 filiale de Cruce Roșie au asigurat în punctele de staționare de pe autostrada A1, apă și alimente persoanelor sosite din străinătate și escortate de forțele de ordine până la localitățile de domiciliu 
·         2 filiale de Cruce Roșie au asigurat la punctele de frontieră, alături de autoritatile publice locale, fluidizarea călătorilor care au intrat sau au ieșit din țara.

Materialele în proces de achiziție:

În perioada următoare, Crucea Roșie Română va achiziționa aparatură medicală și materiale de protecție în valoare de 1 576 737 euro.

  • combinezoane (10 000 buc)
  • dezinfectant pentru suprafețe (10 000 litri)
  • dezinfectat de mâini (10 000 litri)
  • mănuși (500 000 buc)
  • măști (60 000 buc)
  • ventilatoare ( 5 buc)
  • alimente de bază (în valoare de 82 474 euro)
  • Kit-uri de secventiere SARS CoV-2.

 

  • 2000 de voluntari din toate filialele din țară, precum și personal angajat  s-au implicat zilnic în acțiuni de intervenție
  • Cu sprijinul Guvernului României, am implementat o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.  Au fost tipărite 150 000 de broșuri informative, 10 000 de afișe care au fost distribuite la nivel național în mediul urban și rural cu sprijinul voluntarilor. Campanie are și o componentă de promovare social media.
  • În colaborare cu UNICEF România am elaborat materiale de informare pentru copii și părinți cu privire la COVID19 ce au fost postate pe siteul https://crucearosie.ro/ce-facem/educatie-pentru-sanatate/coronavirus-2/ce-trebuie-sa-stie-parintii-despre-coronavirus-covid-19/ și www.unicef.org/romania

UNITATI SANITARE SPRJINITE DE CRUCEA ROSIE ROMANA IN PERIOADA 28 FEB. – 5 MAI 2020

JudetulUnitati Medicale

Bucuresti

ASSMB - Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan  Theodorescu”

Institutul Clinic Fundeni

Institutul National de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals

Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“

Maternitatea BUCUR

ROLL 2 Otopeni

Serviciul de Ambulanta SABIF

Spitalul Clinic “Prof. Dr. Th. Burghele”

Spitalul Clinic Colentina

Spitalul Clinic Colțea

Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu

Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni"

Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan"

Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino

Spitalul Clinic Filantropia

Spitalul Clinic Nr.1 Căi Ferate Witting

Spitalul de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu“

Spitalul de Urgență Floreasca

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Spitalul Victor Babeș

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Marie. S. Curie”

Arad

Spital Municipal Arad

 Spital județean Arad

 Spitalul de Infecțioase Arad

Spital COVID Arad

Ambulanta Arad,

Maternitatea Arad

4 cabinete medicale de familie, pediatrie Arad,

SMURD

Arges

Spitalul jud. Arges

 Spitalul de Pediatrie Pitești

Spitalul Mioveni,

Spitalul Municipal Câmpulung

Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung

Spitalul Sf. Andrei Valea Iasului

Bacau

Spitalul Județean de Urgenta Bacau

 Spitalul Orășenesc Buhuși

 Spitalul Municipal Onești "Sfântul Ierarh Dr. Luca"

 Spitalul Orășenesc Ioan Lascăr Comănești

Bihor

Cabinete medicale individuale de medici de familie- 340

Centre de permanenta medica -34

 

Botosani

Spitalul județean de Urgență Botoșani

Braila

Spitalul de Pneumoftiziologie Braila

   Spitalul Judetean de urgenta Braila,   

CMI Tite Dorina

 Spitalul de Psihiatrie Braila

Brasov

Spitalul CFR Brasov

 Spitalul de Boli Infecțioase

 Spitalul de Psihiatrie si Neurologie

 Serviciul De Ambulanța,

UPU Brașov

Spitalul Zârnești

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brasov

Spitalul de Neuropsihiatrie Vulcan

 Spitalul Clinic de Copii

 Unitatea de Asistenta Medico-sociala de Pneumoftiziologie

Buzau

Spitalul Județean de Urgenta Buzau

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat (desemnat spital COVID-19)

Spitalul Smeeni

Serviciul de Ambulanta Județean Buzau

Centrul Județean de Transfuzii Buzau

Centrul Militar de Sănătate  Buzau -Policlinica Militara

Patronatul Medicilor de Familie Buzau

Calarasi

Spitalul Județean Calarasi

Spitalul mun. Oltenița

Caras-Severin

Spitalul Județean de Urgenta Reșița

 Spitalul Orășenesc Moldova Noua

SMURD ISU Semenic

 Serviciul Județean de Ambulanta

Cluj

Institutul Inimii "Niculaie Stâncioiu"

 Serviciul Județean de Ambulanta Cluj

Constanta

Spitalul de Infecțioase Constanta

UPU

Spitalul Municipal Medgidia

Dambovita

Spitalul Județean Târgoviște

 Spitalul Orășenesc Găești

Spitalul Orășenesc Pucioasa

Spitalul Municipal Moreni 

Spitalul Orășenesc Titu

Dolj

Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" - Craiova

Spitalul Clinic Județean Nr.1 - Craiova

Spitalul CFR Craiova

Spitalul "Filantropia" - Craiova

Spitalul de Neuropsihiatrie Nr.4 - Craiova

Serviciul De Ambulanta Dolj

 

Galati

Spitalul Jud Galati

Spitalul TBC Galați

 Spitalul de Boli Infecțioase Galați

Sp. Obstetrică ginecologie

Spitalul  Mun.  Tecuci

Spitalul Orășenesc Tg. Bujor

Giurgiu

Spitalul jud. Giurgiu

 Spitalul Bolintin Vale

Spitalul Izvoru,

 Ambulanta Giurgiu

Gorj

Spitalul Județean de Urgenta

Spitalul Orășenesc Tg Cărbunești

Spitalul PNF Dobrița

Spitalul Turceni

Ambulanta

Hunedoara

Spitalul Județean de Urgență Deva

Spitalul de Urgență Petroșani

Spitalul Municipal Brad

Centrul de Transfuzie Sanguină al Județului Hunedoara

Serviciul de Ambulanță al Județului Hunedoara

CMI Dr. Roșca

Ialomita

Spitalul Municipal Urziceni,

Spitalul Județean de Urgenta Slobozia

 Serviciul Județean de Ambulanta Slobozia

Serviciul de Ambulanta -Substația Urziceni

Spitalul Municipal ,,A.Saligny" Fetesti

Serviciul de Ambulanta - Substația Fetești

Spitalul Orășenesc Țăndărei

 SMURD Ialomita.

Iasi

Spitalul Clinic Județean de Urgenta ”Sf.Spiridon”-Iasi

Spitalul Neurologie ”N Oblu”-Iasi

UPU -Târgu Frumos

Spitalul Boli Cronice ”Sf. Ioan”-Târgu Frumos

Spitalul Municipal de Urgenta Pașcani

Ilfov

Spitalul Județean Ilfov,

Spitalul Buftea,

SABIF

Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu Bălăceana

Maramures

Spitalul TBC Baia Mare

 Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare

Spitalul de Recuperare Borsa

Spitalul Vișeu De Sus

 Spitalul Sighetu-Marmației

Mehedinti

Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin

 Spitalul Municipal Orșova

Mures

Spitalul Municipal Sighișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgenta Mures

Clinica de Boli Infecțioase Tg. Mures

Neamt

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, Spitalul Municipal de Urgenta Roman

Olt

Spitalul Județean de Urgenta Slatina

Spitalul Municipal Caracal

Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci

Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Olt

Serviciul Județean de Ambulanta Olt

Centrul de Transfuzii Sangvine Slatina

CMI Dr. Puenea Ionut Marius

Prahova

Spitalul Județean de Urgenta Ploiești,

Spitalele Orășenești Sinaia, Vălenii De Munte, Băicoi, 

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești,

Spitalul Municipal Ploiești, Spitalul de Pediatrie Ploiești

Salaj

Spitalul Județean Zalău, Cabinet medical Meseșenii de Jos, Ambulanta Zalău

Satu Mare

Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare

Spitalul Orășenesc Negrești Oaș

Spitalul de pneumoftiziologie Satu Mare

Spitalul Municipal Carei

Serviciul Județean de Ambulanta Satu Mare

Sibiu

Spitalul Clinic Județean Sibiu ( Medicala II, Hematologie, Stomatologie, Cardiologie, Diabet si Boli de Nutriție, Oncologie, Neonatologie)

 Spitalul Clinic de Urgenta Militar Sibiu

Spitalul Clinic Cisnădie

 Spitalul Clinic Mediaș

 Spitalul Municipal Făgăraș

Spitalul Clinic de Pediatrie

Serviciul  de Ambulanta Județean Sibiu

 240 de cabinete medicale din tot județul Sibiu

Suceava

Spital Județean Suceava,

Spitalul Mun. Rădăuți

 Spitalul Mun Fălticeni

Spitalul Mun. Gura Humorului

Spitalul Mun. Câmpul-Lung Moldovenesc,

Spitalul Mun. Vatra Dornei

Teleorman

Spitalul Județean Alexandria

Spitalul Municipal Caritas Roșiori de Vede

Spitalul de Boli Infecțioase Alexandria

Ambulanta Teleorman

Timis

Spital Victor Babeș Timișoara

Spitalul de Copii Luis Țurcanu,

Spitalul Cai Ferate Timișoara

Tulcea

Secția de Pneumologie - SJU Tulcea,

Secția de Boli Infecțioase - SJU Tulcea

Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea

UPU Sulina

Valcea

Spitalul Orășenesc Brezoi

Spitalul Municipal Drăgășani

Spitalul Orășenesc Horezu

Spitalul Județean de Urgenta Valcea

Maternitatea Valcea

Spitalul 2 Rm. Valcea

Vaslui

Spitalul Județean Vaslui

Spitalul “Elena Beldiman “ Bârlad

Vrancea

Spitalul Județean Sf. Pantelimon Focșani

 Spitalul Municipal Adjud

Spitalul Militar de Urgenta Dr de Psihiatrie Dumbrăveni

 Spitalul Comunal" N.N. Săveanu" Vidra

Televiziunea Română, partener media cu tradiție în susținerea campaniilor umanitare desfășurate de Crucea Roșie Română este, și de data această, alături de organizația noastră. Mulțumim Televiziunii Române pentru promptitudine și implicare.

Doneaza si lupta impotriva pandemiei COVID19

Doneza pentru aceasta cauza